Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok...

2018-10-13
14:59
2018-10-14
15:59
A tizedik évfordulóját ünneplő oromhegyesi népzenei találkozóra szombat délután 12 csoport érkezett, többek között Zentáról, Magyarkanizsáról és a magyarországi Zákányszékről.

Citeraszótól és népdaltól volt hangos a Faluház Oromhegyesen. A tizedik jubileumát ünneplő népzenei találkozóra 12 csoport érkezett. A zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület tagjai ezúttal katonadalokkal készültek.

Bilicki Anna, tag, Délibáb Magyar Művelődési Egyesület, Zenta: „Még a mai napig is tudunk új élményeket szerezni, tanulni egymástól. Átadni, amit mi csinálunk, de másoknak új, és átvesszük, amit mások csinálnak. Gondolom, minden csoportnak ez a célja, a hagyományaink megőrzése, ápolása és bemutatása.”

A Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok népzenei találkozóra a kórusok minden évben a tájegységekre jellemző népdalcsokrokkal készülnek - mondták a szervezők. Koncz Lázár, elnök, elnök, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Oromhegyes: „A népdalokat, őseink hagyatékát próbáljuk ápolni és továbbadni a következő generációnak. Ez a népzenei találkozó is azt a célt szolgálja, hogy bemutassuk, mit tudunk, melyek a vidékére jellemző népdalok. Igyekszünk mindig helyi népdalokat előadni.”

Az eseményen részt vettek a Magyar Összefogás jelöltjei is. A fellépőket Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője köszöntötte: „Oromhegyesen nagy hagyománya van a találkozóknak. A Gazdag Ág az egyik legrégebbi Kárpát-medencei jelentőségű nagy rendezvényünk. A mostani pedig, ha tizedik alkalommal megrendezésre kerül, akkor a hagyomány már ott van a tizedik alkalomban.”

A találkozó mindamellett, hogy összekovácsolja a közösséget, a népzenei hagyományok művelésének is teret enged - hangzott el az eseményen.

Oromhegyes
népzenei találkozó
Csillagok
csillagok
szépen ragyogjatok
nemzeti tanácsi választások
Magyar Összefogás
Hajnal Jenő

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma hajnalban az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.