Ugrás a tartalomra

Csütörtök esték – másképp Pesti Attila építésszel

2021.04.09
15:23
2021.04.09
20:11
Forrás
Pannon RTV
Pesti Attila építész volt a vendége a Csütörtök esték - másképp című rendezvénysorozatnak a szabadkai VM4K-ban. A beszélgetés online volt követhető.

A Vajdasági Magyar Művészeti díjjal kitüntetett szakember beszélt az építészet kettős oldaláról, a vízió és a ráció elegyéről, az örömből épített házakról és arról, hogy ő maga inkább felfedezőnek tartja magát, aki kíváncsi az életre és közben házakat tervez. Kedvence a neoszürrealizmus. Pesti Attila nemcsak épületeket, de tárgyakat is tervez, a művészet pedig szerinte a mindennapi inspiráció forrása.

„Mivel alapvetően ironikus, szarkasztikus alkat vagyok, úgy érzem ez csapódik le a munkáimban is, oda és össze nem illő elemeket szoktam társítani. Ezeket én termékeny meglepetéseknek nevezem, mert néha én is meglepődök magamon, de működnek.”

Csütörtök esték – másképp
Pesti Attila
építész
Szabadka
VM4K

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.