Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Csütörtök esték – másképp Pesti Attila építésszel

2021.04.09
15:23
2021.04.09
20:11
Forrás
Pannon RTV
Pesti Attila építész volt a vendége a Csütörtök esték - másképp című rendezvénysorozatnak a szabadkai VM4K-ban. A beszélgetés online volt követhető.

A Vajdasági Magyar Művészeti díjjal kitüntetett szakember beszélt az építészet kettős oldaláról, a vízió és a ráció elegyéről, az örömből épített házakról és arról, hogy ő maga inkább felfedezőnek tartja magát, aki kíváncsi az életre és közben házakat tervez. Kedvence a neoszürrealizmus. Pesti Attila nemcsak épületeket, de tárgyakat is tervez, a művészet pedig szerinte a mindennapi inspiráció forrása.

„Mivel alapvetően ironikus, szarkasztikus alkat vagyok, úgy érzem ez csapódik le a munkáimban is, oda és össze nem illő elemeket szoktam társítani. Ezeket én termékeny meglepetéseknek nevezem, mert néha én is meglepődök magamon, de működnek.”

Csütörtök esték – másképp
Pesti Attila
építész
Szabadka
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.