Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Délmezopotámia a Szabadkai Népszínházban

2022.03.21
15:00
2022.03.21
19:21
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták Fekete Ádám első kőszínházi rendezését, a Délmezopotámiát.

A Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának harmadik bemutatója egy kalandjáték, abszurd történet, ami a szerző saját önreflexiója. Ádám nemcsak rendezte az előadást, de a darabot is ő írta.

Pannon RTV

A Délmezopotámia egy abszurd játék, amely a testképtudatot, annak zavarát, a nyelvi gátakról, az apahiány kérdéskörét járja körül sok humorral. Gyakorlatilag a szerző az előadásban a saját életét és traumáit vetíti ki.

Fekete Ádám: „Van benne ars poetica, mindenképpen autobiografikus, mert az én személyes életemből, az én mozgássérültségemből adódó különös testtudat és a többi test közötti érzett idegenségből jön. Pont ez volt a lényeg, hogy ide hozzam Szabadkára, ami egy határváros, ami egy nagyon különös légkörű hely.”

Pannon RTV

Baráth Attila Fekete Ádám alteregóját játssza.

„Ami az én karakteremet illeti, az gyakorlatilag Ádámnak a megtalálása bennem. Végül is ez az ő sorsát teszi egy metaforisztikus környezetbe. Úgy kellett őt megfognom, hogy azért mégse ő legyen, ha én játszom, akkor mégis belőlem épül a dolog, úgyhogy a közös nevezőt kellett megtalálni.”

Molnár Anna, díszlettervező egy egész cicavilágot álmodott színpadra.

„Nekem ez a macska úgy jött, hogy gondolkodtam, hogy Délmezopotámia, mi ez? Eszembe jutott, hogy a Tigris és az Eufrátesz között van, és felhívtam az Ádámot, hogy nem kellene egy tigris?”

Tigris nem, de cica kellett. Elég sok. A rendező és Molnár Anna díszlettervező is most dolgozott először Magyarországon kívül.

Szabadkai Népszínház
Szabadkai Népszínház Magyar Társulata

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.