Ugrás a tartalomra

Dreán járt A művésznő lepedője

2023.11.17
18:10
2023.11.17
20:03
Forrás
Pannon RTV
A Perem Magyar Színházi Egyesület legújabb produkcióját láthatta a közönség Dreán. A darabot Karinthy Frigyes humoreszkjei ihlették.

A Perem Magyar Színházi Egyesület legújabb produkcióját, A művésznő lepedője című előadást láthatta csütörtökön este a közönség Dreán. A Perem előadásai mindig egy irodalmi személyről szólnak: ezúttal Karinthy Frigyes humoreszkjei ihlették a darabot, amit Rókus Zoltán, a szabadkai Népszínház Magyar Társulatának a színművésze írt, rendezett és a díszlet is az ő munkája. A darab létrehozásában a partnere Verebes Judit, a Zentai Magyar Kamaraszínház színművésze, egykori évfolyamtársa volt.

Rókus Zoltán, színész: „Én amikor kikerültem az egyetemről, azt gondoltam, hogy valamit vissza kell adjak a közösségemnek, Vajdaságnak, azt, amit én tudok, és ez a színház. Nekem kicsit másféle szempontjaim vannak, mint másoknak a közösség, a közönség és a színház viszonyáról. Szerintem a közönséget, a közösséget ki kell szolgálni, valami olyat kell adni, ami megmozgatja, motiválja, kicsikét megélénkíti a gondolataikat, de mégis olyan formában, amire ők befogadók. Ezért jöttek létre ezek a darabok rendszerint egy irodalmi figuráról, hogy tanítsuk is az embereket, picit felvillantsunk egy-két szemelvényt az irodalmi személyeinkből, de mégis egy olyan formába öltve, ami közel áll a polgári színjátszáshoz, hiszen most itt konkrétan polgári színjátszásról beszélünk.”

Perem Magyar Színházi Egyesület
Rókus Zoltán
Verebes Judit

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.