Ugrás a tartalomra

A dzsessz ünnepe (videó)

2017.04.27
15:00
Április a dzsessz megbecsülésének hónapja, amelyet 2012 óta a világ több országában is ünnepelnek
Április a dzsessz megbecsülésének hónapja, amelyet 2012 óta a világ több országában is ünnepelnek. Így volt ez szerda este Szabadkán is, ahol a Gyermekszínház színpadán a helyi dzsesszzenészek, valamint a Szabadkai Zeneiskola dzsessztanszakjának tanulói adtak koncertet a zenei stílus kedvelőinek. Bunford Gábor, a koncert szervezője és a Jazzik Fesztivál művészeti vezetője szerint jelenleg a népszerű dresszzene iránt mutatkozik nagyobb érdeklődés. jazzik 1 jazzik 2 Bunford Gábor, művészeti vezető, Jazzik Fesztivál: „Olyan dzsesszzenészeket hívunk, akik mainstream dzsesszzenét játszanak, és olyan zenét játszunk mi is ezen a fesztiválon, amit az emberek könnyen megértenek, kommersz dzsesszt játszunk. Mi a dzsessz lényege? Én mint zenész azért szeretem, mert egy szabad forma, mert improvizatív forma. Egy pillanatnyi érzést tudok előadni a zenén keresztül.”



zene
dzsessz
Jazzik Fesztivál

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.