Ugrás a tartalomra

"Egy hét alatt egy évnyi élmény!" - megkezdődtek a bácskossúthfalvi nyári táborok (videó)

2016.07.14
08:45
240 gyerek táborozik a bácskossuthfalvi iskola udvarában a Nyári Táborokban
240 gyerek táborozik a bácskossuthfalvi iskola udvarában a Nyári Táborokban. Az Ügyesség- és készségfejlesztő Játéktábornak, a Kamasztábornak és a MIT-tábornak már több mint húszéves hagyománya van. Játékok, fittness, makettezés, hip-hop – csak pár dolog, amit ezen a héten a bácskossuthfalvi Nyári táborokban kipróbálhatnak a résztvevők. Gyetvai Beatrix, Bajmok: „Most a csapatvezetőkkel vagyunk és olyan játékot játszunk, hogy dobozokhoz kell mennünk és mindegyikbe van egy feladat és a feladatokat meg kell oldani és kapunk érte ajándékot.” Fodor Kinga, Zenta: „A foglalkozások érdekesek és rengeteg új barátot is szereztem és az oktatóórák is nagyon jók, sok újat tanulunk.” Minden évben más-más témát választanak a szervezők a táboroknak, idén ez a Star Wars. A díszletre is nagy hangsúlyt fektetnek így akár Darth Vaderrel vagy Yodával is találkozhatunk. Smit Alex, Ada: „A Star Wars az idei kerettörténet és ez alapján egy szituációs játékot játszunk végig egész héten. Ez lényegében ilyen csapatépítő jellegű, tehát az a lényege, hogy minél jobban összekovácsoljon minket.”



Hetven önkéntes szervező gondoskodik arról, hogy a táborlakók jól érezzék magukat. Sokan közülük táborozókból lettek szervezők. Tojzán Ákos, programkoordinátor, Óbecse: „Gyerekként nagyon felnéztem a csoportvezetőimre illetve nagyon irigykedtem, hogy ők mindenhova belátnak, mindent értenek és hogy ezt szeretném én is megpróbálni, és amikor a középiskolát fejeztem, akkor ez engem is nagyon vonzott, a későbbi évek során inkább a társaság húzott vissza és annak a kihívása, hogy megpróbáljunk valami újat és érdekeset teremteni.” ˇ– a Nyári Táborok mottója. Az élménypedagógiai módszerekkel játékosan tanulnak a gyerekek. Besnyi Szabolcs, táborvezető: „Nagyon sokféle szak van a táborban, de elsősorban amire oktatunk, amire tanítunk, az maga az élet, hiszen itt olyan szociális kompetenciák fejlődnek, olyan készségek fejlődnek, azon túl, hogy egy gyerek íjászaton van vagy pedig makettezésen, kifejlődnek olyan készségek, olyan dolgokat tanulnak meg, amire aztán sokkal nagyobb szükségük lesz valószínűleg az életben.” Szombaton, a táborok zárónapján a résztevevők bemutatják, hogy mit tanultak egész héten.
Bácskossuthfalva
nyári táborok
Egy hét alatt egy évnyi élmény

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.