Ugrás a tartalomra

Egy hónap múlva Desiré Fesztivál

2023.10.18
14:07
2023.10.18
15:43
Forrás
Pannon RTV
"Hit me baby final time" címmel veszi kezdetét november 17-én az idei Desiré Fesztivál. A szabadkai eseményen szerbiai, magyarországi, csehországi és szlovéniai darabokat láthat a nagyérdemű.

Az előadásokat magyar, szerb és angol nyelven is követheti a közönség a Jadran Színpadán és Kosztolányi Dezső Színházban. A jegyárusítás csütörtökön veszi kezdetét. Tanulók és nyugdíjas érdeklődők kedvezményesen vásárolhatják meg a belépőt. A fesztiválon bemutatott előadásokat november 23-ig tekintheti meg a közönség, majd a Desiré Fesztivál november 26-án a szlovén Glej színház előadásával zárul.

Urbán András, a fesztivál igazgatója kiemelte: „Azok az előadások érdekelnek bennünket, amik azzal a valósággal foglalkoznak, amiben élünk. Reflektálnak vagy színházi vagy társadalmi, politikai értelemben is. Amik valami frissességet tudnak jelenteni. Próbáltunk új kapcsolatokat is létrehozni, ilyenek a szlovén előadások. Nem utolsó sorban jelenik meg a hatalom és a művészet, illetve a hatalom és egyén viszonya. Vannak itt olyan előadások, mint a Woyzeck, amit évek óta próbálunk becserkészni és az idén sikerült.”

Desiré Central Station Fesztivál

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.