Ugrás a tartalomra

Egy szerelmi történetet vitt színre a Színes Szilánkok Diákszínpad

2023.01.20
17:35
2023.01.20
20:58
Forrás
Pannon RTV
Nemes Nagy Ágnes költő és Lengyel Balázs műkritikus válást is túlélő szerelmét vitte színre az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad csapata. Az előadás a Boldog szerelemben élni címet kapta.

Az előadásban a költő és a kritikus fiatal és időskori énje kerül bemutatásra. A négy szereplő Vorkapić Anja, Barna-Sára Dávid, Forró Attila és Juhász Inesz. Ők a Színes Szilánkok Diákszínpad legidősebb tagjai.

Vorkapić Anja: „Különböző gyakorlatokat végeztünk, hogy meglássuk ki fogja a párokat alkotni, ki kivel működik a legjobban, ki lesz a fiatalabb, az idősebb pár. Gyakorlatokat végeztünk, játékokat játszottunk, sokat táncoltunk. Nagyon sok adatot mi magunk gyűjtöttünk, hogy jobban megismerhessük a szerepeinket.”

Az előadás a két szerelmes, Nemes Nagy Ágnes és Lengyel Balázs levelezésén, továbbá Nemes Nagy Ágnes versein alapszik. A történet elmesélése során az idősíkok összecsúsznak, átfedik egymást.

Figura Terézia, a Színes Szilánkok Diákszínpad vezetője: „Ez egy nagyon szép szerelmi, irodalmi történet. Tehát az ő kapcsolatuk amiben a nagy szerelemből, összetartozásból egyszer csak lett egy válás, de maga a válás nem azt jelentette, hogy örök életükre utána nem voltak beszélő viszonyban. Ahogy el is hangzik az előadásban, ők lelki társak és az irodalommal kapcsolatban minden létezőt megosztottak egymással a későbbiekben is.”

Az előadás Nemes Nagy Ágnes születésének századik évfordulója alkalmából készült el a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával.

Színes Szilánkok Diákszínpad
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.