Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Egyszer volt, hol nem volt...

2022.10.16
13:29
2022.10.16
16:59
Forrás
Pannon RTV
Rekordszámú mesemondó jelentkezett idén az újvidéki Módszertani Központ amatőr mesemondó versenyére.

A 41 jelentkező közül a zsűri a 27 legjobb mesemondót hívta el a gálaműsorra, az újvidéki Európa Kollégiumba.

A gyerekek népmesével vagy a kortárs műmese-irodalom meséjével jelentkezhettek az újvidéki Módszertani Központ mesemondó versenyére. A bezdáni Major Noémi a Kiskakas gyémántfélkrajcárja című mesét választotta. Előadását vastaps kísérte. „Ha beleteszik a kútba, felszívja a vizet, ha beleteszik a kútba, kiereszti a vizet, ha beleteszik a méhkasba, felszívja a darazsat, ha beleteszik a török császár bő bugyogója fenekébe, kiereszti a darazsat.”

A háromtagú zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, rengeteg jó felvétel érkezett hozzájuk. Sirmer Zoltán, zsűritag: „Harmadik alkalommal vagyok itt, és sokszor észrevettem, hogy nagyon izgulnak, és egyébként nagyon jók. Le kell küzdeniük az izgalmat, és nem kell, hogy féljenek, ugyanis élvezniük kell, játszaniuk, beleélni magukat ebbe a mesébe, hogy ők is részesei a történetnek.”

Óvodások és általános iskolások megmutatták, mit tudnak. Horváth Kocsis Erika, az újvidéki Módszertani Központ irodavezetője: „Mi, szervezők úgy gondoltuk, hogy megnézzük, hogy egyáltalán a mai gyermekeknek a szívében él-e még a mese. Azt vettük észre, hogy igen. A felkészítők is foglalkoztak velük, és ez azt bizonyítja, hogy még a mai gyereknek is fontos a mese, szívesen olvasnak, szívesen tanulnak mesét, és itt gyakorolhatják a jelenléti fellépést, ami szintén nagyon fontos lehet a továbbiakban.”

A zsűri minden előadás után elmondta észrevételeit. Nyertest nem hirdettek, minden gyerek ajándékban részesült.

mese
mesemondás
Európa Kollégium
Újvidék
Módszertani Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.