Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

Elhunyt Bács Ferenc színművész

2019-04-16
15:41
2019-04-16
16:27
Forrás
MTI
Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 83. évében hunyt el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest díszpolgára - tudatta a művész felesége az MTI-vel.

Mint írják, Bács Ferenc végső búcsúztatásáról később intézkednek. Bács Ferenc az erdélyi Nagyszebenben született, Kolozsvárott nőtt fel. Családjával együtt 1977-ben áttelepült Magyarországra, ahol hamar népszerűvé vált. Ismertebb főszerepei között van Newton A fizikusokban, Ádám Az ember tragédiájában, Higgins professzor a My Fair Ladyben, Tót Örkény István darabjában. Évekig járta az országot Színek és évek, majd Színek az életemből című önálló estjeivel. Több nagy sikerű magyar játék- és tévéfilmben nyújtott emlékezetes alakítást.

elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:59, Frissítve: 19:12

Télűző hangzavar Padén

Boszorkányok, cicák, Zorró és még Pókember is beállt a télűzők sorába vasárnap Padén. A helyi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör szervezésében már hagyományosan farsangi felvonulással köszöntik a tavaszt.
16:11

Ismert hangok Zentán

Kevés budapesti színház büszkélkedhet annyi ismert szinkronhanggal, mint az Újszínház. A Hangemberek című darabjuk is erről a szakmáról szól.

Népszerű