Ugrás a tartalomra

Elhunyt Đorđe Balašević énekes

2021.02.19
21:29
2021.02.20
07:27
Forrás
Pannon RTV
A legendás dalszerzőt az újvidéki Vajdasági Klinikai Központban kezelték koronavírusra utaló tünetekkel, kétoldali tüdőgyulladással kellett befeküdnie néhány nappal ezelőtt. Đorđe Balašević 67 éves volt.

Zenei munkássága meghatározó volt nem csak Vajdaságban, de a régióban is. Az 1970-es évek második felétől ívelt fel zenei karrierje. 1978-ban létrehozta a Jugoszlávia-szerte népszerű Rani Mraz nevű pop-együttest, 1981-től Balašević szólókarrierbe kezdett.

Albumaiban fontos motívum volt mindig a szerelem, a vidámság. A 90-es évek vérzivataros időszaka Balašević munkásságára is hatással volt, a háborúellenesség is megjelent dalaiban.

Sokan gyűltek össze Újvidéken, a Szabadság téren este nyolc órakor Đorđe Balašević tiszteletére. A rajongók a közösségi médiában hirdették meg az alkalmi megemlékezést. A hangszórókból Balašević-dalok szóltak, a sort a Kad odem - Amikor elmegyek című dallal indították a szervezők. Újvidék központjában félárbócra engedték a zászlókat a dalszerző tiszteletére.

Đorđe Balašević
elhunyt
meghalt
tüdőgyulladás
Vajdasági Klinikai Központ

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.