Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elhunyt Đorđe Balašević énekes

2021-02-19
21:29
2021-02-20
07:27
Forrás
Pannon RTV
A legendás dalszerzőt az újvidéki Vajdasági Klinikai Központban kezelték koronavírusra utaló tünetekkel, kétoldali tüdőgyulladással kellett befeküdnie néhány nappal ezelőtt. Đorđe Balašević 67 éves volt.

Zenei munkássága meghatározó volt nem csak Vajdaságban, de a régióban is. Az 1970-es évek második felétől ívelt fel zenei karrierje. 1978-ban létrehozta a Jugoszlávia-szerte népszerű Rani Mraz nevű pop-együttest, 1981-től Balašević szólókarrierbe kezdett.

Pannon RTV

Albumaiban fontos motívum volt mindig a szerelem, a vidámság. A 90-es évek vérzivataros időszaka Balašević munkásságára is hatással volt, a háborúellenesség is megjelent dalaiban.

Pannon RTV

Sokan gyűltek össze Újvidéken, a Szabadság téren este nyolc órakor Đorđe Balašević tiszteletére. A rajongók a közösségi médiában hirdették meg az alkalmi megemlékezést. A hangszórókból Balašević-dalok szóltak, a sort a Kad odem - Amikor elmegyek című dallal indították a szervezők. Újvidék központjában félárbócra engedték a zászlókat a dalszerző tiszteletére.

Tanjug/Jaroslav Pap
Đorđe Balašević
elhunyt
meghalt
tüdőgyulladás
Vajdasági Klinikai Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:32, Frissítve: 21:02

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.