Ugrás a tartalomra

Elhunyt Ljubomir Ljuba Popović

2016.08.12
17:23
Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Ljubomir Ljuba Popović festő
Hosszú, súlyos betegség után elhunyt Ljubomir Ljuba Popović festő. Az egyik legismertebb szerb kortárs festőművész 82 éves volt. Hazai és nemzetközi körökben is elismert művész volt. Az általános és a középiskolát Valjevóban fejezte, a művészeti akadémiát pedig Belgrádban. Képei gyakran nem létező lényeket ábrázolnak. Művei a legnevesebb galériákban, múzeumokban és gyűjteményekben is helyet kaptak. 1991 óta volt a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia tagja. (Szerbiai RTV, Vajma)
elhunyt
Ljubomir Ljuba Popović
szerb kortárs festő
Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.