Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elhunyt Szarapka Tibor

2020-05-29
13:38
2020-05-29
13:57
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság egyik legjelentősebb magyar szobrászának halálhírét a Szabadkai Gyermekszínház közölte. Szarapka Tibor 57 éves volt.

A vajdasági művészetben a kilencvenes évek elején jelent meg, első kiállítása 1990-ben volt. Az újvidéki Művészeti Akadémián 1992-ben végzett. Részt vett több művésztelep munkájában.

Vajdaságban a nevéhez fűződik a Kövön nyugvó két madár, Iványi István és Kosztolányi Dezső egész alakos köztéri szobra is.

Kosztolányi szobor

Számos elismerésben és díjban részesült. A Szabadkai Gyermekszínházban 2002-től dolgozott, mint díszletkészítő és -tervező.

Szarapka Tibor
szobrász
elhunyt
művész

Most

16:18, Frissítve: 16:27

Újra vesztegzár alatt van Melbourne

Az intézkedés mintegy ötmillió ausztráliai lakost érint, az emberek csak munkába, iskolába, bevásárolni vagy orvosi vizsgálatra mehetnek, egyébként az otthonukban kell tartózkodniuk.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.