Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Emberek a kulisszák mögött

2023.03.30
15:02
2023.03.30
19:30
Forrás
Pannon RTV
Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.

A szervezőnő az egyetemen belül nemcsak az idegen nyelvi szakosztályt vezeti, hanem az Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának és a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválnak is az egyik kulcsembere. Azt mondja, feladatai közül az önkéntesekkel való munkát élvezi legjobban.

Renata Rudić, oktatási programok szervezője, Szabadkai Szabadegyetem: „Kiváltság ismerős emberekkel dolgozni, de a legnagyobb elégedettséget a munkámban az elsődleges feladatom jelenti, azaz az önkéntesek koordinálása. Rajtuk keresztül megkíséreljük újra visszaadni a fiataloknak a kultúra, a színház és a mozi szeretetét, szeretnénk, hogy tegyenek valami hasznosat, illetve, hogy kilépjenek a saját komfortzónájukból, a mindennapjaikból. Hogy igazi értékekkel foglalkozzanak.”

Szabadka
Kortárs Galéria

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű