Ugrás a tartalomra

Emberek a kulisszák mögött

2023.03.30
15:02
2023.03.30
19:30
Forrás
Pannon RTV
Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.

A szervezőnő az egyetemen belül nemcsak az idegen nyelvi szakosztályt vezeti, hanem az Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának és a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválnak is az egyik kulcsembere. Azt mondja, feladatai közül az önkéntesekkel való munkát élvezi legjobban.

Renata Rudić, oktatási programok szervezője, Szabadkai Szabadegyetem: „Kiváltság ismerős emberekkel dolgozni, de a legnagyobb elégedettséget a munkámban az elsődleges feladatom jelenti, azaz az önkéntesek koordinálása. Rajtuk keresztül megkíséreljük újra visszaadni a fiataloknak a kultúra, a színház és a mozi szeretetét, szeretnénk, hogy tegyenek valami hasznosat, illetve, hogy kilépjenek a saját komfortzónájukból, a mindennapjaikból. Hogy igazi értékekkel foglalkozzanak.”

Szabadka
Kortárs Galéria

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.