Ugrás a tartalomra

Építéstörténeti utazás

2023.05.17
17:16
2023.05.17
19:35
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel tartottak előadást a Szabadkai Városi Múzeumban.

Lakatos Adél a szabadkai Szent Teréz székesegyház jeles évfordulóira tért ki előadásában. Elmondta, hogy Szabadka kiemelkedő épülete idén 250 éves, de nemcsak ezt a kerek évfordulót ünnepli. A programot a múzeumok hete rendezvénysorozat keretében tartották meg.

Lakatos Adél, levéltáros, Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár, Magyarország: „135 éve kezdődött a nagyszabású külső felújítása, ugye ami az akkori statikai problémák orvoslását szolgálta volna. Illetve 130 éve kezdődött az a nagyszabású belső felújítás, aminek köszönhetően a belépőket ez a templombelső fogadja, amit most láthatunk. Ekkor készültek a színes üvegablakok, illetve a díszes falképek. Tehát ezeknek a jeles évfordulóknak a mentén fogjuk áttekinteni a templom történetét, amire igazán büszkék lehetnek a szabadkaiak.”

Szabadka
Szabadkai Városi Múzeum

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 17:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.