Ugrás a tartalomra
megnyitó
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Erőt Kölcsönzők címmel nyílt kiállítás a zentai Alkotóházban

2018-08-08
10:36
2018-08-08
17:18
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Művésztelep szervezésében megvalósuló kiállításon az Erőt Kölcsönző csoport tagjainak alkotásai mellett fiatal képzőművészek munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.
képek

A Zentai Művésztelepen belül 1969-ben alakult meg az Erőt Kölcsönző csoport, amelyben többek között olyan képzőművészek működtek együtt, mint a tavaly elhunyt Benes József, Ács József, Csernik Attila, valamint Maurits Ferenc, akinek a munkáit a mostani kiállításon is megtekinthetik a látogatók. Maurits Ferenc, képzőművész: „A lényegi alap itt van a kezemben: Böndör Pál kötete. Ezek a munkák egy nagy sorozat darabjai. Ebben a könyvben néhány jelent meg.”

képek

A hat kiállító képzőművész alkotásai között fiatal tehetségek képei is helyet kaptak. Tóth Klaudia, képzőművész: „Ezek a munkák igazából a záróvizsgámra készültek. Női formákat próbáltam ábrázolni. Kihangsúlyoztam a kék színt, ami a kedvenceim közé tartozik. Egy kis ellentétet akartam ezzel ábrázolni. A hideg színt és a női formák kontrasztját próbáltam meg ábrázolni, összhangba hozni.”

látogatók

A kiállított alkotások egy része a 2017-es Zentai Művésztelepen készült - jelezte Szarka Mándity Krisztina, a Zentai Művésztelep egyik szervezője: „Az Erőt Kölcsönző csoport alkotásai mellett vannak még régebbi alkotások. Benes Józsefnek egy 1960-as és egy 1969-es műve. Illetve van még egy közös kép, ami azért nagyon fontos, mert az Erőt Kölcsönző csoportnak egyik fontos vezérelve volt, hogy közösen hozzanak létre egy egységes alkotást.”

A kiállítás augusztus folyamán tekinthető meg a zentai Alkotóházban.

Zenta
alkotóház
kiállítás

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.