Ugrás a tartalomra
megnyitó
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Erőt Kölcsönzők címmel nyílt kiállítás a zentai Alkotóházban

2018-08-08
10:36
2018-08-08
17:18
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Művésztelep szervezésében megvalósuló kiállításon az Erőt Kölcsönző csoport tagjainak alkotásai mellett fiatal képzőművészek munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.
képek

A Zentai Művésztelepen belül 1969-ben alakult meg az Erőt Kölcsönző csoport, amelyben többek között olyan képzőművészek működtek együtt, mint a tavaly elhunyt Benes József, Ács József, Csernik Attila, valamint Maurits Ferenc, akinek a munkáit a mostani kiállításon is megtekinthetik a látogatók. Maurits Ferenc, képzőművész: „A lényegi alap itt van a kezemben: Böndör Pál kötete. Ezek a munkák egy nagy sorozat darabjai. Ebben a könyvben néhány jelent meg.”

képek

A hat kiállító képzőművész alkotásai között fiatal tehetségek képei is helyet kaptak. Tóth Klaudia, képzőművész: „Ezek a munkák igazából a záróvizsgámra készültek. Női formákat próbáltam ábrázolni. Kihangsúlyoztam a kék színt, ami a kedvenceim közé tartozik. Egy kis ellentétet akartam ezzel ábrázolni. A hideg színt és a női formák kontrasztját próbáltam meg ábrázolni, összhangba hozni.”

látogatók

A kiállított alkotások egy része a 2017-es Zentai Művésztelepen készült - jelezte Szarka Mándity Krisztina, a Zentai Művésztelep egyik szervezője: „Az Erőt Kölcsönző csoport alkotásai mellett vannak még régebbi alkotások. Benes Józsefnek egy 1960-as és egy 1969-es műve. Illetve van még egy közös kép, ami azért nagyon fontos, mert az Erőt Kölcsönző csoportnak egyik fontos vezérelve volt, hogy közösen hozzanak létre egy egységes alkotást.”

A kiállítás augusztus folyamán tekinthető meg a zentai Alkotóházban.

Zenta
alkotóház
kiállítás

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.