Ugrás a tartalomra
megnyitó
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Erőt Kölcsönzők címmel nyílt kiállítás a zentai Alkotóházban

2018-08-08
10:36
2018-08-08
17:18
Forrás
Pannon RTV
A Zentai Művésztelep szervezésében megvalósuló kiállításon az Erőt Kölcsönző csoport tagjainak alkotásai mellett fiatal képzőművészek munkáit is megtekinthetik az érdeklődők.
képek

A Zentai Művésztelepen belül 1969-ben alakult meg az Erőt Kölcsönző csoport, amelyben többek között olyan képzőművészek működtek együtt, mint a tavaly elhunyt Benes József, Ács József, Csernik Attila, valamint Maurits Ferenc, akinek a munkáit a mostani kiállításon is megtekinthetik a látogatók. Maurits Ferenc, képzőművész: „A lényegi alap itt van a kezemben: Böndör Pál kötete. Ezek a munkák egy nagy sorozat darabjai. Ebben a könyvben néhány jelent meg.”

képek

A hat kiállító képzőművész alkotásai között fiatal tehetségek képei is helyet kaptak. Tóth Klaudia, képzőművész: „Ezek a munkák igazából a záróvizsgámra készültek. Női formákat próbáltam ábrázolni. Kihangsúlyoztam a kék színt, ami a kedvenceim közé tartozik. Egy kis ellentétet akartam ezzel ábrázolni. A hideg színt és a női formák kontrasztját próbáltam meg ábrázolni, összhangba hozni.”

látogatók

A kiállított alkotások egy része a 2017-es Zentai Művésztelepen készült - jelezte Szarka Mándity Krisztina, a Zentai Művésztelep egyik szervezője: „Az Erőt Kölcsönző csoport alkotásai mellett vannak még régebbi alkotások. Benes Józsefnek egy 1960-as és egy 1969-es műve. Illetve van még egy közös kép, ami azért nagyon fontos, mert az Erőt Kölcsönző csoportnak egyik fontos vezérelve volt, hogy közösen hozzanak létre egy egységes alkotást.”

A kiállítás augusztus folyamán tekinthető meg a zentai Alkotóházban.

Zenta
alkotóház
kiállítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.