Ugrás a tartalomra

Évadzáró műsort tartott a kúlai Népkör Magyar Művelődési Központ

2023.06.30
12:40
Forrás
Pannon RTV
A színházteremben megtartott ünnepségen a Népkör tánccsoportjai és színjátszók léptek fel.

A Népkör legkisebb tagjai is bemutatkoztak az évadzáró eseményen. A gyerekek szorgalmasan készültek, énekekkel és rövid játékokkal színesítették a műsort.

A tánccsoportok mellett a színjátszó szakkör is bemutatkozott innovatív és időszerű darabjával. A Népkör tagjai több csoporton belül is aktívak, így sokan a tánc mellett a színjátszásban és a szavalásban is megmutatják tehetségüket. Sokan kiskoruk óta aktív tagjai a Népkörnek.

Hugyik Sára, Kúla: „4 éves korom óta néptáncolok, így ez az egyik kedvencem, de színjátszani is nagyon szeretek, nagyon érdekel ez az egész. A Népkör tényleg nagyon nagy része az életemnek, konkrétan ott nőttem fel és nagyon-nagyon szeretem.”

A Népkörben a tánccsoportok mellett, színjátszókör, kórusok, valamint kézimunkacsoport is működik. Szemléken, találkozókon, valamint kiállításokon is részt vesznek a szakkörök. A Népkör vezetői minden évben igyekeznek színes és tartalmas műsorokat, rendezvényeket, valamint mulatságokat szervezni a kúlai magyarság számára.

Huber Anikó, szervező titkár, MMK Népkör, Kúla: „Ahogy szoktuk is, februárban megszerveztük a farsangi bált, amit minden évben megrendezünk. Ami a Népkört illeti, a többgenerációs találkozót is mi szoktuk szervezni minden évben és februárban a Köri bál, ami szintén egy szép esemény.”

Az évadzáró műsoron nem csak bemutatkoznak a Népkör csoportjai hanem ez egyben egy visszatekintés is az elmúlt év teljesítményeire és sikereire. Működését az önkormányzat is nagyban támogatja így a Művelődési Központ igazi második otthon a kúlai magyarság számára – hangsúlyozta Kúla alpolgármestere, Valka Károly.

„A Népkörre mi azt szoktuk mondani, hogy a kúlai magyarságnak a második otthona, de ez valahol így is van. A Népkörben az emberek el tudják intézni a gondjaikat, a termelőinknek van falugazdászunk, az idősebbeknek falugondnokunk, ide gravitál a Népkörhöz. De abban az időben a kettős állampolgárságot is itt lehetett igényelni. Tehát minden ami közel van a kúlai magyarsághoz.”

A rendezvényt a bácsfeketehegyi tánccsoport vendégszereplése is színesítette.

Kúla
Népkör Magyar Művelődési Központ

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.