Ugrás a tartalomra
VajdaságMa

Felavatták Balázs G. Árpád emléktábláját Horgoson

2021.09.20
12:39
Forrás
Vajdaság Ma
A festő- és grafikusművész meghatározó alakja nemcsak a vajdasági, de az összmagyar képzőművészeti világnak.

1947-1957 között Szegeden rajztanárként, újságillusztrátorként dolgozott, majd 1957-ben hazatért Jugoszláviába, Horgoson és Szabadkán élt. 1957-től húsz éven keresztül a horgosi Szent János utcai műtermében alkotott. Egykori házának falán vasárnap emléktáblát avattak, hogy a 250 éves falu így tisztelegjen egykori neves lakója emléke előtt. Az emléktábla a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának jóvoltából valósult meg. Felállításának kezdeményezője a Juvenior Polgárok Egyesülete volt. Az emléktáblát Gutási Ákos atya szentelte fel és áldotta meg. A tervek szerint a horgosi házában is berendeznek majd egy emlékszobát.

Horgos
emléktábla
emléktáblavatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.