Ugrás a tartalomra

Fiatalok alkottak a csókai festőtáborban

2018.07.25
19:50
2018.07.26
16:34
Forrás
Pannon RTV
A gyerekek különböző foglalkozásokon vettek részt, kipróbálhatták az olajfestés technikáját, valamint a pasztell, az akvarell, a szén- és a ceruzarajz művészetét.

Köszönőleveleket kaptak a fiatal képzőművészek. A kilenc résztvevő Vajdaság több településéről érkezett. Jerasz Adrienn Törökkanizsáról jött. A továbbiakban is szeretne képzőművészettel foglalkozni.

Jerasz Adrienn, Törökkanizsa: „A Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumba, a képzőművészeti tagozatra fogok járni, és az egyik tanár segített nekem felkészülni a felvételire, és meghívtak, hogy részt vennék-e ezen a táboron.”

Az öt nap alatt a gyerekek több vendégoktatótól is tanultak.

Dević Aleksandra, képzőművész, Szabadka: „Szerintem az a legfontosabb, hogy szabadon alkossanak, mert azt általában otthon, suli mellett nem nagyon lehet, azon kívül pedig az a fontos, hogy valaki lássa, hogy ők tudnak valamit, és szeretnek valamit és azt csinálják is, és itt lehetőségük van erre.”

A festőtábornak a Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület székháza adott otthont. Kiss Tóth Erika, elnök, Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület, Csóka: „Azt gondolom, hogy ez egy újabb lehetőség a nyitás felé, hogy azokat a fiatalokat is megszólítsuk, akik más témában gondolkodnak és máshogy látják a jövőt, és máshogy látják a napjainkat, máshogy élik meg azokat, és azt gondolom, hogy ez a közösség formálódásában, az összetartásában, az egyetértésben, egymás kultúrájának, művészetének a megértésében és összefogásában elengedhetetlenül fontos.”

A festőtábort a Paletta Egyesület és Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület szervezte Csóka község támogatásával.

Csóka
Paletta Egyesület
Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.