Ugrás a tartalomra

Fotókiállítással egybekötött író-olvasó találkozó volt Temerinben

2018.06.29
08:11
2018.06.29
15:56
Forrás
Pannon RTV
Muravidéki, anyaországi és vajdasági alkotók találkoztak csütörtök este a temerini Tájházban. A fotókiállítással egybekötött író-olvasó találkozón 3 író és 8 fotós mutatkozott be.

A rendezvény a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület és a TAKT közös szervezésében valósult meg.

Fotók, könyvek és folyóiratok töltötték meg a temerini Alkotóház galériáját. Az író-olvasó találkozón a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület gondozásában megjelent folyóiratokat és könyveket mutatták be.

Szabó Lászlóné, szerkesztő, Esztergom és Vidéke Társadalmi és Kulturális Folyóirat: „Ma olyan szerzők mutatkoznak be a temerini közönségnek, akik itt a környéken élnek, tehát nem Magyarországról, az anyaországból, hanem innen a környékről jöttek. Hagymási István, aztán Egyedi Márta azok, akiknek a könyveivel megismerkedhetnek.”

Hagymási István neve nem ismeretlen a vajdaságiak számára. Az újvidéki származású író és fotóművész jelenleg Lendván él és alkot.

Hagymási István, író, fotóművész: „A 80-as évek TAKT-ján néhányszor szerepeltem itt képzőművészeti vonalon, aztán a sors valamikor a 80-as évek végén Muravidékre vetett, és azóta ott tevékenykedem, és nagyon örülök, hogy lehetőségem van Temerinben újra részt venni ezen a találkozón.”

A találkozót Németh Csongor temerini származású grafikusművész hívta életre.

Németh Csongor, szervező, Budapest: „Személy szerint azért tartom fontosnak, mert én ugye innen származtam el, és a gyökereim ide kötnek továbbra is, és úgy gondoltam, úgy éreztem, hogy a lehetőségeimhez képest, amit tudok Temerinért még megtenni, azt tegyem meg. Most egy ilyen lehetőség adódott, hogy én tudtam összehozni a szerzőket, egyesületeket és a helyszínt.”

A temerini és muravidéki fotóművészek Tájak - emberek elnevezésű tárlatát július 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők a temerini Alkotóházban.

Temerin
temerini tájház
Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület
TAKT
Szabó Lászlóné
Hagymási István
Németh Csongor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.