Ugrás a tartalomra

A függöny legördült

2022.12.01
07:41
2022.12.01
16:45
Forrás
Pannon RTV
Egy horvát zenei performance-szal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré. A szervezők kiemelték, hogy ezt a fesztivált a meghívott alkotások mellett a közönség teszi teljessé.

November utolsó napján véget ért a Szabadkai kortársszínházi fesztivál. Dejan Vujinović a fesztivál sajtófelelőse a kezdetektől aktívan részt vesz a Desiré körülötti munkákban. A média tájékoztatása és a PR körüli teendőket végzi. Azt mondja az amit a Desiré adott a nézőknek az elmúlt tizennégy évben, az Szabadkának a művelődési életében és a kultúrában más fesztiválokon még nem történt, amióta a város létezik: Az emberek teszik magát a fesztivált és ők építik fel. Az a legfontosabb, hogy ne fogyjunk el, és hogy támogassuk a fesztivált jövőre is. Nemcsak azért mert ez fesztivál, hanem mert ez a Desiré.

A közönségből is sokan már a kezdetektől, azaz tizennegyedik alkalommal követik a fesztivált. Sagmeister Laura képzőművész saját képi világának megalkotásakor volt, hogy a fesztivál élményekből táplálkozott: Nekem mindig fontos volt a színház és a színházi esztétika hatott régen a képeimre, volt egy olyan sorozatom aminek fontos része volt, úgyhogy ez nekem örökre a részem lesz.

Idén horvát, bosnyák, szlovén és magyarországi alkotókat láttak vendégül Szabadkán.

Desiré Central Station Fesztivál
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.