Ugrás a tartalomra

A függöny legördült

2022.12.01
07:41
2022.12.01
16:45
Forrás
Pannon RTV
Egy horvát zenei performance-szal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré. A szervezők kiemelték, hogy ezt a fesztivált a meghívott alkotások mellett a közönség teszi teljessé.

November utolsó napján véget ért a Szabadkai kortársszínházi fesztivál. Dejan Vujinović a fesztivál sajtófelelőse a kezdetektől aktívan részt vesz a Desiré körülötti munkákban. A média tájékoztatása és a PR körüli teendőket végzi. Azt mondja az amit a Desiré adott a nézőknek az elmúlt tizennégy évben, az Szabadkának a művelődési életében és a kultúrában más fesztiválokon még nem történt, amióta a város létezik: Az emberek teszik magát a fesztivált és ők építik fel. Az a legfontosabb, hogy ne fogyjunk el, és hogy támogassuk a fesztivált jövőre is. Nemcsak azért mert ez fesztivál, hanem mert ez a Desiré.

A közönségből is sokan már a kezdetektől, azaz tizennegyedik alkalommal követik a fesztivált. Sagmeister Laura képzőművész saját képi világának megalkotásakor volt, hogy a fesztivál élményekből táplálkozott: Nekem mindig fontos volt a színház és a színházi esztétika hatott régen a képeimre, volt egy olyan sorozatom aminek fontos része volt, úgyhogy ez nekem örökre a részem lesz.

Idén horvát, bosnyák, szlovén és magyarországi alkotókat láttak vendégül Szabadkán.

Desiré Central Station Fesztivál
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.