Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A függöny legördült

2022.12.01
07:41
2022.12.01
16:45
Forrás
Pannon RTV
Egy horvát zenei performance-szal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré. A szervezők kiemelték, hogy ezt a fesztivált a meghívott alkotások mellett a közönség teszi teljessé.
Pannon RTV

November utolsó napján véget ért a Szabadkai kortársszínházi fesztivál. Dejan Vujinović a fesztivál sajtófelelőse a kezdetektől aktívan részt vesz a Desiré körülötti munkákban. A média tájékoztatása és a PR körüli teendőket végzi. Azt mondja az amit a Desiré adott a nézőknek az elmúlt tizennégy évben, az Szabadkának a művelődési életében és a kultúrában más fesztiválokon még nem történt, amióta a város létezik: Az emberek teszik magát a fesztivált és ők építik fel. Az a legfontosabb, hogy ne fogyjunk el, és hogy támogassuk a fesztivált jövőre is. Nemcsak azért mert ez fesztivál, hanem mert ez a Desiré.

Pannon RTV

A közönségből is sokan már a kezdetektől, azaz tizennegyedik alkalommal követik a fesztivált. Sagmeister Laura képzőművész saját képi világának megalkotásakor volt, hogy a fesztivál élményekből táplálkozott: Nekem mindig fontos volt a színház és a színházi esztétika hatott régen a képeimre, volt egy olyan sorozatom aminek fontos része volt, úgyhogy ez nekem örökre a részem lesz.

Idén horvát, bosnyák, szlovén és magyarországi alkotókat láttak vendégül Szabadkán.

Desiré Central Station Fesztivál
Szabadka
Kosztolányi Dezső Színház

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:04

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.