Ugrás a tartalomra

Geometriai tájképek készültek a Kortárs Galériában

2021.10.13
20:13
2021.10.14
16:28
Forrás
Pannon RTV
Kreatív műhelyfoglalkozást szerveztek Szabadkán a Kortárs Galériában. Az oktató jellegű foglalkozás résztvevői geometriai tájképeket készíthettek Tarkó János festőművész alkotásai nyomán.

A jelenlévők megismerkedtek a formatervezés világával, valamint azt is megtanulhatták, hogyan használjanak különféle anyagokat és textúrákat az alkotásaikhoz. A járványhelyzet miatt a résztvevők számát 10 személyre korlátozták. Pénteken egy újabb foglalkozás keretében maga Tarkó János tanítja majd a fiatal művészeket.

Jasmina Jovančić Vidaković, múzeumpedagógus, Kortárs Galéria, Szabadka: „A gyakorlati program része Tarkó János kiállításának, ahol a forma életre kel. János művészi kifejezése tiszta, érthető, erőteljes színű formák jellemzik. Nagyon érdekesen válnak kollázsokká. A kiállításon tett séta után a résztvevők megláthatták a műveit, és kiválasztottak néhányat, amelyeket szívesen megcsinálnának saját változatukban. Részben vagy teljesen lemásolják a művet. Valójában ez a Tarkó János és a Határtalan művészet című kiállítás gyakorlati programjának része, minden korosztály számára.”

Kortárs Galéria
Tarkó János

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.