Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Geometriai tájképek készültek a Kortárs Galériában

2021.10.13
20:13
2021.10.14
16:28
Forrás
Pannon RTV
Kreatív műhelyfoglalkozást szerveztek Szabadkán a Kortárs Galériában. Az oktató jellegű foglalkozás résztvevői geometriai tájképeket készíthettek Tarkó János festőművész alkotásai nyomán.

A jelenlévők megismerkedtek a formatervezés világával, valamint azt is megtanulhatták, hogyan használjanak különféle anyagokat és textúrákat az alkotásaikhoz. A járványhelyzet miatt a résztvevők számát 10 személyre korlátozták. Pénteken egy újabb foglalkozás keretében maga Tarkó János tanítja majd a fiatal művészeket.

Pannon RTV

Jasmina Jovančić Vidaković, múzeumpedagógus, Kortárs Galéria, Szabadka: „A gyakorlati program része Tarkó János kiállításának, ahol a forma életre kel. János művészi kifejezése tiszta, érthető, erőteljes színű formák jellemzik. Nagyon érdekesen válnak kollázsokká. A kiállításon tett séta után a résztvevők megláthatták a műveit, és kiválasztottak néhányat, amelyeket szívesen megcsinálnának saját változatukban. Részben vagy teljesen lemásolják a művet. Valójában ez a Tarkó János és a Határtalan művészet című kiállítás gyakorlati programjának része, minden korosztály számára.”

Kortárs Galéria
Tarkó János

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.