Ugrás a tartalomra

Gitár- és hárfamuzsika Szabadkán

2023.08.10
09:58
2023.08.10
17:50
Forrás
Pannon RTV
A különleges élményt két fiatal előadó biztosította.

Elbűvölő gitár- és hárfamuzsikát hallhatott szerda este a szabadkai közönség Kucsera Noémi és Kollár Villő előadásában. Többek között Händel, Donizetti, Glinka és Morel művei is felcsendültek. A rendhagyó hangversenyt a szabadkai Kortárs Galériában tartották.

Szűkösnek bizonyult szerda este a szabadkai Raichle-palota földszinti kiállítóterme, sokan voltak kíváncsiak a nem mindennapos hangversenyre. A különleges élményt két fiatal előadó biztosította. Az egyik a szegedi Kollár Villő, hárfaművész volt, aki alig 14 éves létére már számos díjjal rendelkezik.

„Az eredeti terv az nem a hárfa volt, mivel furulyázni kezdtem, és utána legtöbbször a következő lépés a fuvola, viszont amikor először hallottam élőben hárfát, amikor harmadik osztályos voltam és egyszerűen teljesen beleszerettem. Úgy voltam vele, hogy csak ez, tényleg. És nagyon szeretem, mert minden jól hangzik rajta. Mindenféle stílust lehet játszani rajta és ki lehet bővíteni mindenfajta stílust vagy korszakot.”

A másik előadó a szabadkai Kucsera Noémi volt, aki egyébként a városi zeneiskola gitártanára. Noémi már számos megmérettetésen bizonyított. Legutóbb egy amerikai klasszikus zenei versenyen nyert abszolút első díjat, és jutalmul felléphetett New Yorkban, a Carnegie Hall színpadán. Mint mondta, a legnagyobb kihívás számára mégis az itthoni közönség előtti szereplés.

„Ahogy mondják, a hazai közönség előtt a legnehezebb játszani, de egyben a legjobb érzés is, mivel itt vannak a rokonok, barátok és mindenki, aki számomra nagyon fontos. Elég színes programmal készültem, sokszínű a program, például modern zene is, romantikus műveket is hoztunk.”

Emellett Noémi még saját szerzeményével is megörvendeztette a szabadkai közönségét.

gitár
hárfa
Szabadka
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.