Ugrás a tartalomra

Gombosra érkezett a Négyesfogat

2024.01.07
11:22
2024.01.07
16:57
Forrás
Pannon RTV
55. alkalommal szervezték meg a Négyesfogatot Nyugat-Bácskában. A művelődési programsorozatot a kezdetektől fogva négy helyszínen, Kupuszinán, Szilágyin, Gomboson és Doroszlón élvezheti a közönség.

A Négyesfogat elnevezésű műsorsorozat második állomása Gombos volt. Szórakoztató előadásokkal, énekkel és tánccal készültek a fellépők. Francia Henrietta a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület társulatával érkezett. Négy vidám bohózattal készültek.

Francia Henrietta, fellépő, Szilágyi: „Mindannyian azért jövünk, hogy társalogjunk, hogy barátkozzunk, a próbák is mindig kellemesen telnek, viccelődünk, biztatjuk egymást.”

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület is a kezdetektől fogva színesíti a rendezvényt.

Szilágyev-Pilin Andrea, felkészítő, Petőfi Sándor Művelődési Egyesület, Kupuszina: „Ide általános iskolás gyerekeket hoztunk, könnyebb velük dolgozni, mivel ők vannak itthon általában. Hoztunk két táncot. A lányok készítették a táncokat. Emellett hoztunk egy zenés vígjátékot három szereplővel, és három dalt. Sajnálatos módon kettő közülük nem szerepel, mert a kislánynak elment a hangja, de majd jövő héten hallható lesz.”

Gomboson az Arany János Magyar Művelődési Egyesület adott otthont a műsornak, ahol telt ház fogadta a fellépőket.

Stepanović Julianna, a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület elnöke: „Az én gyerekeimet és a többieket is úgy próbáltuk nevelni, és ez az otthoni nevelésben meglátszik, akiket úgy neveltek, hogy kiskoruk óta elhozták a Négyesfogatra, hogy megnézze a műsort, azok már részt is tudtak venni körülbelül 12-13 éves korukban. Akkor már úgy véltük, hogy részt tudnak venni a rendezvényen, és ezek a gyerekek még mindig itt vannak, hála Istennek, és úgy élik meg, hogy ez kötelességük, hogy itt legyenek.”

A rendezvény célja a kapcsolatok erősítése és a kultúra ápolása, valamint a falvak közötti összetartás.

Muskovity Károly, szervező: „Tanulunk egymásól, barátkozunk, nagyon kevés a szórakozási lehetőség, és minden évben új generációk csatlakoznak, ahogy felcseperednek a gyerekek, és van, hogy életre szóló barátságok, sőt még házasságok is születnek, tehát van ennek egy társadalmi célja is.”

A szervező hozzátette, hogy az utóbbi időben bár kevesebben vannak a fellépők, a lelkesedés továbbra is töretlen.

Gombos
Négyesfogat
műsor

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:29, Frissítve: 17:15

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya, Zenta község területén ma, Szabadkán és több önkormányzatban vasárnap, a szórványban pedig szükség esetén hétfőn és kedden gyűjtik az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogatói aláírásokat.
15:14, Frissítve: 18:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.