Ugrás a tartalomra

Gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén (videó)

2017.05.13
14:57
Péntek délután kezdődött és május 19-éig tart Óbecsén a 60
Péntek délután kezdődött és május 19-éig tart Óbecsén a 60. Májusi Játékok. Öt nap alatt 14 gyermek- és ifjúsági előadást láthat majd a közönség és a zsűri. A szemlére csupán két magyar előadás nevezett, az újvidéki Színes szilánkok Diákszínpad előadását be is válogatták a versenyprogramba.   majusi jatekok obecse 6 Több száz gyermek jelmezes felvonulásával vette kezdetét tegnap a 60. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. Az óvodások és kisiskolások körében a mese- és filmhősök voltak a legnépszerűbbek. Csernyák Orsolya, első osztályos tanuló: „Kleopátrának, mert imádom, mindig azt a rajzfilmet szoktam nézni.” majusi jatekok obecse 4 majusi jatekok obecse 5 A gyerekek nem csak a felvonulást, de a színházi előadásokat is nagyon élvezik. Milena Gmijović tanítónő minden évben több előadásra is elviszi a diákjait. Milena Gmijović, tanítónő, Zdravko Gložanski Á.I., Óbecse: „Az én gyerekeim imádják a színházat, mivel sokat oktatom őket ezzel kapcsolatban és az iskolában is sok drámaszöveget dolgozunk fel. Arra is tanítom őket, hogyan kell viselkednie a közönségnek.” majusi jatekok obecse 3 majusi jatekok obecse 1 majusi jatekok obecse 2 Az óbecsei Városi Színház május 19-ig tartó rendezvényén hét gyermek és hét ifjúsági színjátszó csoport verseng a legjobb előadásért kijáró Aranyharsonás Díjért. Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „Az idén több mint 300 résztvevőnk lesz a versenyprogramban, akik Szerbia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina 12 vagy 13 városából érkeznek. A megnyitó ünnepségen több mint ezren vettek részt.” A fesztivál versenyprogramját a rendezvény egyetlen magyar nyelvű produkciója, az újvidéki Színes szilánkok Diákszínpadának Csoportkép című előadása nyitja meg hétfőn 12 órakor.



Óbecse
Májusi Játékok

Most

17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.