Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hamarosan ismét nyithatnak a színházak

2020.08.18
09:47
2020.08.18
16:58
Forrás
Studio B, Tanjug
Arról tárgyalnak, hogy a koronavírus-járvány idején miként működhetnek a színházak, mozik, múzeumok és a zenei fesztiválok.

A színházak nyitásáról beszélt Ivan Karl, a főváros művelődéssel megbízott titkára, aki tegnap a belgrádi színigazgatókkal egyeztetett. A cél, hogy minél előbb élőben is élvezhessék az emberek az előadásokat. Ennek érdekében a belgrádi kulturális titkárság a múlt héten javaslatokat tett a kormányfő felé a szeptembertől betartandó intézkedésekkel kapcsolatban. Ivan Karl azt is elmondta, hogy holnap találkoznak a kormány képviselőivel. Az egész országra vonatkozó intézkedésekről a Köztársasági Válságstáb tesz javaslatokat.

Ivan Karl, művelődési titkár, Belgrád: „Az volt az ötletünk, hogy a nézőtér harmadába engedünk embereket, de én azért először megvárnám a szerdát, hogy mit mond a szakma, mit mond a válságstáb. Ahogy ők határoznak, mi úgy fogunk tenni, még az is lehet, hogy többen lehetnek a teremben. Mindenesetre nagyon fontos, hogy a Köztársasági Válságstáb döntést hozzon. Ezt utána pedig végre lehet hajtani, nemcsak Belgrádban, hanem az egész ország területén.”

járvány
színház
mozi
Ivan Karl

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű