Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hangyabefőtt a zentai gyerekeknek

2019-10-22
12:57
2020-01-25
14:39
Forrás
Pannon RTV
Szegedi-Szabó Béla zentai származású, Budapesten alkotó író-költő első gyerekeknek szóló, Hangyabefőtt című kötetét mutatták be hétfő este szülővárosában.

A felnőtteken kívül sok alsós diák is kíváncsi volt a meseregényre, amely a klasszikus mesei fordulatok mellett környezetvédelmi vonatkozású tanulságokat is tartalmaz. A szerzőnek ez az első gyerekkönyve, amely már a budapesti nyári könyvhéten is nagy sikert aratott.

Szegedi-Szabó Béla a kötettel kapcsolatban elmondta: „Egy hangyászról szól, Lojoláról, akit elrabolnak a kalózok és állatkertbe akarnak vonszolni. Az ő utazásáról szól, ami az egész világon keresztül tart, egy képzeletbeli szigettől, egészen Ecuadorig. Ez maga a kaland, a könyv nagyon sok költészetet is tartalmaz és egyéb más verseket, más műfajt is.”

Szegedi-Szabó Béla
gyerekek
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.
17:51

Szlovéniában nincs járvány

Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.