Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hangyabefőtt a zentai gyerekeknek

2019-10-22
12:57
2019-10-22
16:35
Forrás
Pannon RTV
Szegedi-Szabó Béla zentai származású, Budapesten alkotó író-költő első gyerekeknek szóló, Hangyabefőtt című kötetét mutatták be hétfő este szülővárosában.

A felnőtteken kívül sok alsós diák is kíváncsi volt a meseregényre, amely a klasszikus mesei fordulatok mellett környezetvédelmi vonatkozású tanulságokat is tartalmaz. A szerzőnek ez az első gyerekkönyve, amely már a budapesti nyári könyvhéten is nagy sikert aratott.

Szegedi-Szabó Béla a kötettel kapcsolatban elmondta: „Egy hangyászról szól, Lojoláról, akit elrabolnak a kalózok és állatkertbe akarnak vonszolni. Az ő utazásáról szól, ami az egész világon keresztül tart, egy képzeletbeli szigettől, egészen Ecuadorig. Ez maga a kaland, a könyv nagyon sok költészetet is tartalmaz és egyéb más verseket, más műfajt is.”

Szegedi-Szabó Béla
Zenta
gyerekek

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.