Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Harmonika harmóniák a VM4K-ban

2019-07-12
07:02
2019-07-12
18:19
Forrás
Pannon RTV
Harmonika harmóniák címmel rendezték meg a szabadkai VM4K legutóbbi klubestjét, melynek vendége a kispiaci Nagy Torma Krisztina volt.

A fiatal harmonika művész jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, korábban Magyarkanizsán és Szabadkán is tanult. A Virtuózok című zenei tehetségkutató színpadát is megjárt fiatal a többi között Scarlatti-szonátákat, klasszikus orosz darabokat és szviteket játszott a nagyérdeműnek.

Nagy Torma Krisztina, hallgató, Zeneművészeti Egyetem, Budapest, Magyarország: „Ne tárgyként tekintsünk a hangszerre. Hanem mint egy társra, hogy tudjunk vele bensőségesen zenélni. Szerintem ez nagyon fontos dolog, és én is úgy vagyok vele, hogy ez nemcsak egy tárgy, hanem egy társ.”

VM4K
Nagy Torma Krisztina

Most

21:45, Frissítve: 21:56

Kokainon motorozott

Két és fél kilogramm kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában - közölte a magyar rendőrség.

Népszerű

Megjelent a Kawasaki-kór Szerbiában

Szerbiában is megjelent a Kawasaki betegség a gyerekeknél. Két 5 évnél idősebb beteget ápolnak. Mindketten koronavírus-fertőzöttek voltak, és a Kawasaki tünetei közül csupán néhány jelentkezett náluk.