Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hat új kötet jelenik meg idén a zEtna Kiadó gondozásában

2019-01-09
15:27
2019-01-09
17:34
Forrás
Pannon RTV
A publikálásra váró könyvek között lírai és prózai alkotások egyaránt helyet kaptak. A megjelenés előtt álló kötetek szerzői között van Ladik Katalin és Sinkovits Péter is.

A tavalyi év folyamán öt kötet látott napvilágot a zEtna Kiadó gondozásában. A folyóirat online felületén megjelentetett szövegeket is sokan olvasták, így a folyóirat is sikeres évet tudhat maga mögött.

Beszédes István, igazgató, zEtna Kiadó: „380 000 látogatója volt a zEtna portálnak a 2018-as esztendőben. Ez másfél millió oldalletöltést jelent. Ezek a statisztikai adatok nagyon jók.”

Ladik Katalin és Sinkovits Péter könyve mellett Szegedi-Szabó Béla, Vashegyi Mária és Géczi János kötete is idén jelenik majd meg.

Beszédes István kiemelte: „Lesz egy antológiánk, amely a legújabb költészeti projektumunkhoz kapcsolódik, az atollos négykezesekhez, amelyeket az idei zEtna Irodalmi Fesztiválon alapoztunk meg. Ez volt az előzménye, hogy a következő fesztiválig a kötetnek is meg kéne jelenni.”

Az igazgató hozzátette, öt kötet megjelenését a budapesti Ünnepi Könyvhétre időzítik, az antológia pedig várhatóan később lát majd napvilágot. A kiadó idén is megszervezi majd a zEtna Irodalmi Fesztivált, amely iránt a korábbi években is nagy volt az érdeklődés.

Zetna
Zenta

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.