Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hat új kötet jelenik meg idén a zEtna Kiadó gondozásában

2019-01-09
15:27
2019-01-09
17:34
Forrás
Pannon RTV
A publikálásra váró könyvek között lírai és prózai alkotások egyaránt helyet kaptak. A megjelenés előtt álló kötetek szerzői között van Ladik Katalin és Sinkovits Péter is.

A tavalyi év folyamán öt kötet látott napvilágot a zEtna Kiadó gondozásában. A folyóirat online felületén megjelentetett szövegeket is sokan olvasták, így a folyóirat is sikeres évet tudhat maga mögött.

Beszédes István, igazgató, zEtna Kiadó: „380 000 látogatója volt a zEtna portálnak a 2018-as esztendőben. Ez másfél millió oldalletöltést jelent. Ezek a statisztikai adatok nagyon jók.”

Ladik Katalin és Sinkovits Péter könyve mellett Szegedi-Szabó Béla, Vashegyi Mária és Géczi János kötete is idén jelenik majd meg.

Beszédes István kiemelte: „Lesz egy antológiánk, amely a legújabb költészeti projektumunkhoz kapcsolódik, az atollos négykezesekhez, amelyeket az idei zEtna Irodalmi Fesztiválon alapoztunk meg. Ez volt az előzménye, hogy a következő fesztiválig a kötetnek is meg kéne jelenni.”

Az igazgató hozzátette, öt kötet megjelenését a budapesti Ünnepi Könyvhétre időzítik, az antológia pedig várhatóan később lát majd napvilágot. A kiadó idén is megszervezi majd a zEtna Irodalmi Fesztivált, amely iránt a korábbi években is nagy volt az érdeklődés.

Zetna
Zenta

Most

17:24, Frissítve: 17:34

Jó termést remélnek a szőlészek

A legtöbb észak-bácskai szőlősben alszanak még a tőkék. Ez a csapadékmenetes, a szőlőtőkékre még hűvös idő a legjobb metszésre. Eddig a legtöbb helyen a betakart tőkék bontása történt meg.
16:54, Frissítve: 18:16

Meghalt Baló György

A magyarországi televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró 71 éves volt.

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.