Ugrás a tartalomra

A házimunka diszkrét bája

2021.03.09
07:36
2021.03.09
17:12
Forrás
Pannon RTV
Tárlat nyílt a Zentai Városi Múzeumban.

A kiállításon a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatán dolgozó szaktanárok munkái tekinthetők meg. Az alkotások különféle képzőművészeti technikával készültek.     

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának szaktanárai minden évben közös kiállítást szerveznek. A nyolc művész különböző vizuális formákkal és eljárásokkal készítette el alkotásait. Balla Ákos munkái idén kombinált technikával készültek, ihletet pedig a feleségével közös házimunkából nyert.

"Elég sokfajta munkát hoztam, különböző szemszögből közelítettem meg, inkább ilyen pozitív és érdekesebb irányból ezt a témát. Az egyik ilyen érdekes munka a Freddie Mercury-s dolog ugrott be a fejembe, amikor ez a téma előkerült, pontosan az a híres száma, ahol porszívózik és ezt dolgoztam át egy sajátos megoldásban, ugyanígy készítettem különböző szemszögből több házimunkát érintve."

A kiállítás egyik meghökkentőbb darabja a fémekkel tűzdelt sonka, amelynek ötletét Gubik Korina a Lepa selo, lepa gore című filmből nyerte. A képzőművész elmondta, szerinte a főzés a házimunka szerves része, így kaphatott a sonka is helyet a kiállított művei között.

"Mi, amikor kitaláltuk közösen a címet, mindenkinek persze megtetszett, mert sok minden belefér. Akkor viszont, amikor konkretizálni kellett, főleg úgy, hogy tavalyra terveztük ezt a kiállítást, de a helyzet miatt elmaradt. Nem is olyan egyszerű, főleg nekem, aki más kifejezési módszereket használok általában."

A tárlatot április 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Zentai Városi Múzeumban.

A házimunka diszkrét bája
kiállítás
Bolyai tehetséggondozó Gimnázium
Zenta

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.