Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Helytörténeti esték

2023.02.07
21:17
2023.02.08
16:25
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel indított egy új rendezvénysorozatot a Szabadkai Városi Könyvtár.

Idén van ugyanis 70 éve annak, hogy a könyvtár a Raichle Ferenc tervezte épületbe költözött. A mostani kiállításon a Nemzeti Kaszinó épületéhez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket és könyveket tekinthetik meg az érdeklődők.

A katalógusteremben lévő kiállítás a Szabadkai Városi Könyvtár történetére összpontosít. Ezt a tárlatot Bognár Irén főkönyvtáros és Pálfi Anita okleveles könyvtáros állította össze.

Pálfi Anita, okleveles könyvtáros, Szabadkai Város Könyvtár: „Nem mondhatom nehéznek az összegyűjtött anyagoknak a gyűjteményét, mert könyvtárunk mindent nagyon jól megőrzött. Kikeresése valóban egyszerű volt, viszont kronologikus sorrendben igyekeztünk kolléganőmmel összeállítani ennek a kiállításnak az anyagát is. Az volt a nehéz benne, hogy szelektálni kellett, mert nagyon nehéz mindent bemutatni úgy, hogy semmi se maradjon ki.”

A programsorozat egész évben zajlik, amelynek célja, hogy a könyvtár korábbi hangulatát visszaidézze - mondta Kozma Adrienn, az intézmény igazgatója: „Tematikája havonta fog változni. Mindig itt lesz a katalógusszobában, illetve egy hónapig megtekinthetik, tehát amíg a következő kiállítás témája sorrendre nem kerül, addig itt megtekinthetik a nézők.”

A mostani kiállítás egy hónapig tekinthető meg, majd ezt követően hónapokon keresztül újabb és újabb, a Szabadkai Városi Könyvtárhoz és az épülethez kapcsolódó tárlatokkal készülnek az érdeklődőknek.

helytörténet
Szabadkai Városi Könyvtár
Pálfi Anita
Kozma Adrienn
Bognár Irén

Most

17:29, Frissítve: 17:37

Tapasztalatszerző körúton

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, magyar miniszteri biztos tapasztalatszerzés céljából munkatársaival Belgrádba és Dél-Bánátba látogatott.
16:37, Frissítve: 18:02

A hírös debellácsi nagyvásár

A torontálvásárhelyi híres debellácsi nagyvásár az idén ünnepli 150 éves fennállását. Az első tavaszi vásár nagyon jól alakult, a helyiek és a szervezők szerint rég nem volt ilyen nagy az érdeklődés.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.