Ugrás a tartalomra

Helytörténeti esték

2023.02.07
21:17
2023.02.08
16:25
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel indított egy új rendezvénysorozatot a Szabadkai Városi Könyvtár.

Idén van ugyanis 70 éve annak, hogy a könyvtár a Raichle Ferenc tervezte épületbe költözött. A mostani kiállításon a Nemzeti Kaszinó épületéhez kapcsolódó dokumentumokat, fényképeket és könyveket tekinthetik meg az érdeklődők.

A katalógusteremben lévő kiállítás a Szabadkai Városi Könyvtár történetére összpontosít. Ezt a tárlatot Bognár Irén főkönyvtáros és Pálfi Anita okleveles könyvtáros állította össze.

Pálfi Anita, okleveles könyvtáros, Szabadkai Város Könyvtár: „Nem mondhatom nehéznek az összegyűjtött anyagoknak a gyűjteményét, mert könyvtárunk mindent nagyon jól megőrzött. Kikeresése valóban egyszerű volt, viszont kronologikus sorrendben igyekeztünk kolléganőmmel összeállítani ennek a kiállításnak az anyagát is. Az volt a nehéz benne, hogy szelektálni kellett, mert nagyon nehéz mindent bemutatni úgy, hogy semmi se maradjon ki.”

A programsorozat egész évben zajlik, amelynek célja, hogy a könyvtár korábbi hangulatát visszaidézze - mondta Kozma Adrienn, az intézmény igazgatója: „Tematikája havonta fog változni. Mindig itt lesz a katalógusszobában, illetve egy hónapig megtekinthetik, tehát amíg a következő kiállítás témája sorrendre nem kerül, addig itt megtekinthetik a nézők.”

A mostani kiállítás egy hónapig tekinthető meg, majd ezt követően hónapokon keresztül újabb és újabb, a Szabadkai Városi Könyvtárhoz és az épülethez kapcsolódó tárlatokkal készülnek az érdeklődőknek.

helytörténet
Szabadkai Városi Könyvtár
Pálfi Anita
Kozma Adrienn
Bognár Irén

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.