Ugrás a tartalomra

Hernyák Zsóka Morze című könyvét mutatták be Szabadkán

2017.09.11
10:19
2024.03.19
08:36
Forrás
Pannon RTV
Elsőkötetes szerző debütált vasárnap Szabadkán. Hernyák Zsóka Morze című könyvét mutatták be a Klein house közösségi bárban. A szerzővel Oláh Tamás és Szögi Csaba beszélgetett.

A zEtna Vulkáni Helikon sorozatának harminchetedik kötetében 69 kispróza és kilenc ráadás található. A Morze novellasorozat Hernyák Zsóka egyéni hangú vallomása a világról, ami a Tanár Úr karaktere köré íródott. A fiktív személy köré font történetek a szerző és a karakter tehetetlenségérzetét járják körül.

Hernyák Zsóka, szerző: „Saját élmény abból a szempontból, hogy csak a saját élményeimen keresztül tudok azonosulni bármivel, viszont nem tudom elválasztani mások behatását se, nagyon sok más élményt teszek magamévá. A kötetben a tehetetlenségérzés például ilyen állapot, ami talán dominál. Ez egyrészt az én tehetetlenségérzésem is, másrészt másoké is.”

A kötet elbeszélője laza asszociációs rendszerrel írja le a Tanár Úr alakját. Oláh Tamás szerint a novellákban nagyon sokféle testkép találkozik, és ezek annyira erősen hatnak, hogy az olvasó kénytelen fizikálisan is átélni ezeket. Oláh Tamás, moderátor: „Kirajzolódik egyfajta történet ezek a rövid prózák mögött, de azt a történetet az olvasónak kell összeállítania. Mindenki egy picit másmilyen történetet rajzol össze. Ezeknek a novelláknak hősük van. Ezt a hőst is nekünk kell megrajzolni, néha mi válunk ezé a hőssé, ezé a Tanár Úrrá, aki körül ez az egész kötet forog.”

A Morze beszerezhető Szabadkán a Danilo Kiš könyvesboltban, illetve a zEtna kiadónál.

Hernyák Zsóka
Morze
könyv
Klein house
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.