Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hogyan kell zenekarban játszani?

2018-04-14
13:40
2018-04-14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Hogyan kell zenekarban játszani címmel matiné jellegű bemutatót szervezett a kisiskolások részére a szabadkai Városháza Dísztermében ma délelőtt a Szabadkai Zeneiskola.

A bemutató célja az új növendékek toborzása. A mai eseményen a gyerekek játékos formában ismerhették meg a zeneiskolát. Játékos, zenés ismertetőn keresztül próbálták meg bemutatni a Szabadkai Zeneiskola tanárai és diákjai az általános iskolás kisdiákoknak, hogy mi mindent tanulhatnak a zenéről, ha beiratkoznak a zeneiskolába.

A bemutató jellegű hangversenyt szerb és magyar nyelven is megszervezték. A harmadik osztályos Gyémánt János Dominik a szabadidejében már két éve tanul harmonikázni: „Nem volt nagyon mit csinálnom a szabadidőmben, és így gondoltam, hogy valamilyen hangszeren játszani szeretnék.”

Nagyon sok gyerek érkezett annak ellenére, hogy a Szabadkai Zeneiskola első alkalommal szervezte meg az eseményt.

Nikolić Dragana, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Ezen a koncerten fellépnek a mi diákjaink, a középiskolások, és a szimfonikus zenekar. Karmester vezeti a koncertet, Paskó Csaba úr, és mutatja a gyerekeknek a hangszereket, hangszereken játszhatnak, kérdezik a gyerekek, hogy milyen hangszerek vannak a zenekarban, és ez egy nagyon szép mese a zenéről.”

Paskó Csaba, a zeneiskola tanára szerint fontos, hogy fejlődjön a gyerekek érzelmi intelligenciája a hangszer, illetve a zenetanuláson keresztül: „Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtapasztalják, megéljék és testközelből hallják, lássák, és gyakorlatilag be legyenek vonva aktívan egy olyan eseménybe, mint például egy hangverseny, hiszen a zeneművészeti szakközépiskolának nem rejtett célja, hogy növendékeket találjon és hívjon meg a zeneiskolába.”

A gyerekek idén a Szabadkai Zeneiskolába június 4-e és 6-a között felvételizhetnek.

szabadkai szimfonikusok
Szabadka
Paskó Csaba

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.