Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hogyan kell zenekarban játszani?

2018-04-14
13:40
2018-04-14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Hogyan kell zenekarban játszani címmel matiné jellegű bemutatót szervezett a kisiskolások részére a szabadkai Városháza Dísztermében ma délelőtt a Szabadkai Zeneiskola.

A bemutató célja az új növendékek toborzása. A mai eseményen a gyerekek játékos formában ismerhették meg a zeneiskolát. Játékos, zenés ismertetőn keresztül próbálták meg bemutatni a Szabadkai Zeneiskola tanárai és diákjai az általános iskolás kisdiákoknak, hogy mi mindent tanulhatnak a zenéről, ha beiratkoznak a zeneiskolába.

A bemutató jellegű hangversenyt szerb és magyar nyelven is megszervezték. A harmadik osztályos Gyémánt János Dominik a szabadidejében már két éve tanul harmonikázni: „Nem volt nagyon mit csinálnom a szabadidőmben, és így gondoltam, hogy valamilyen hangszeren játszani szeretnék.”

Nagyon sok gyerek érkezett annak ellenére, hogy a Szabadkai Zeneiskola első alkalommal szervezte meg az eseményt.

Nikolić Dragana, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Ezen a koncerten fellépnek a mi diákjaink, a középiskolások, és a szimfonikus zenekar. Karmester vezeti a koncertet, Paskó Csaba úr, és mutatja a gyerekeknek a hangszereket, hangszereken játszhatnak, kérdezik a gyerekek, hogy milyen hangszerek vannak a zenekarban, és ez egy nagyon szép mese a zenéről.”

Paskó Csaba, a zeneiskola tanára szerint fontos, hogy fejlődjön a gyerekek érzelmi intelligenciája a hangszer, illetve a zenetanuláson keresztül: „Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtapasztalják, megéljék és testközelből hallják, lássák, és gyakorlatilag be legyenek vonva aktívan egy olyan eseménybe, mint például egy hangverseny, hiszen a zeneművészeti szakközépiskolának nem rejtett célja, hogy növendékeket találjon és hívjon meg a zeneiskolába.”

A gyerekek idén a Szabadkai Zeneiskolába június 4-e és 6-a között felvételizhetnek.

szabadkai szimfonikusok
Szabadka
Paskó Csaba

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.