Ugrás a tartalomra

Hogyan kell zenekarban játszani?

2018.04.14
13:40
2018.04.14
16:54
Forrás
Pannon RTV
Hogyan kell zenekarban játszani címmel matiné jellegű bemutatót szervezett a kisiskolások részére a szabadkai Városháza Dísztermében ma délelőtt a Szabadkai Zeneiskola.

A bemutató célja az új növendékek toborzása. A mai eseményen a gyerekek játékos formában ismerhették meg a zeneiskolát. Játékos, zenés ismertetőn keresztül próbálták meg bemutatni a Szabadkai Zeneiskola tanárai és diákjai az általános iskolás kisdiákoknak, hogy mi mindent tanulhatnak a zenéről, ha beiratkoznak a zeneiskolába.

A bemutató jellegű hangversenyt szerb és magyar nyelven is megszervezték. A harmadik osztályos Gyémánt János Dominik a szabadidejében már két éve tanul harmonikázni: „Nem volt nagyon mit csinálnom a szabadidőmben, és így gondoltam, hogy valamilyen hangszeren játszani szeretnék.”

Nagyon sok gyerek érkezett annak ellenére, hogy a Szabadkai Zeneiskola első alkalommal szervezte meg az eseményt.

Nikolić Dragana, igazgató, Szabadkai Zeneiskola: „Ezen a koncerten fellépnek a mi diákjaink, a középiskolások, és a szimfonikus zenekar. Karmester vezeti a koncertet, Paskó Csaba úr, és mutatja a gyerekeknek a hangszereket, hangszereken játszhatnak, kérdezik a gyerekek, hogy milyen hangszerek vannak a zenekarban, és ez egy nagyon szép mese a zenéről.”

Paskó Csaba, a zeneiskola tanára szerint fontos, hogy fejlődjön a gyerekek érzelmi intelligenciája a hangszer, illetve a zenetanuláson keresztül: „Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtapasztalják, megéljék és testközelből hallják, lássák, és gyakorlatilag be legyenek vonva aktívan egy olyan eseménybe, mint például egy hangverseny, hiszen a zeneművészeti szakközépiskolának nem rejtett célja, hogy növendékeket találjon és hívjon meg a zeneiskolába.”

A gyerekek idén a Szabadkai Zeneiskolába június 4-e és 6-a között felvételizhetnek.

szabadkai szimfonikusok
Szabadka
Paskó Csaba

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.