Ugrás a tartalomra

Horgoson is bemutatták Fujkin István FELHŐ(n) JÁRÓ című monográfiáját

2020.10.21
10:32
2020.10.21
17:10
Forrás
Pannon RTV
A mű ciklikusan állt össze, és a kezdetektől fogva a napjainkig tartalmazza a képzőművész alkotásait.

A magyarkanizsai községnapi programsorozat részeként Zenta után, Fujkin szülőfalujában, Horgoson is bemutatták a kötetet. A művésszel Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója, Bordás Győző, a kötet szerkesztője és Horvát Hilda beszélgetett. A horgosi Művelődési Ház előcsarnokában a képzőművész alkotásait is kiállították.

Fujkin István, képzőművész: „Ez egy nagyon érdekes dolog, folyton visszatérős, tehát hazajáró, amilyen én vagyok, bizonyos időnként. Amikor történik valami, annak mindig van egy fajsúlya, ez egy belső érzés, valahogy olyan, mint mikor a szüleinkhez térünk vissza. Mondhatjuk, hogy a gyökerekhez való visszatérés, bár a gyökerek szó nagyon érdekes a maga nemében. Sokszor felmerült már, hogy van-e honvágyam, ha valamerre vagyok, és mondtam, hogy igazából nincs, mert vannak embertípusok, akik olyanok, mint a fa, tehát csak egy gyökérből létezik, és van a másik, ami olyan mint a folyondár, tehát menet közben újabb azonos értékű gyökereket ereszt.”

Fujkin István
FELHŐ(n) JÁRÓ
monográfia
Horgos
bemutat
Művelődési Ház
Virág Gábor
Bordás Győző
Horvát Hilda

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.