Ugrás a tartalomra

Húszéves a Nemzetközi Karnevál Pancsován

2022.06.19
12:32
2022.06.19
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Pancsova Barátai Egyesület már évek óta az Európai Karneváli Városok Szövetségének tagja, ezáltal pedig lehetőség nyílik arra, hogy rendezvényükön külföldi csoportok is részt vegyenek.

Két évtizeden át a nyár elején Pancsova a karnevál városává alakul. Szlovéniából, Horvátországból, Montenegróból, Észak-Macedóniából, Olaszországból, Malajziából és Kubából is érkeztek csoportok. Persze helyi együttesek is képviseltették magukat.

Damir Bakica, Montenegró: „Mi a Maškare nevű civil szervezet tagjai vagyunk, amely nyolc éve létezik. Bekapcsolódtunk az eseménybe, nyolc évvel ezelőtt voltunk itt első alkalommal a karneválon, amely - mondhatom - valóban mindig nagyon jól szervezett. Valamikor nagyobb méretű volt mint most, de ez van.”

Boris Matijević volt a karneválmester. Ő volt az, aki megnyitotta a Pancsovai Nemzetközi Karnevált. Idén is elégedetten állt a felvonulók élén.

„A Karnevál örökös. Nézzék csak meg, mennyi embert gyűjt egybe. Mindenki örül. Egyszerűen, ez egy olyan esemény, amely mosolyt csal a mogorva emberek arcára is, ezért ezt őrizni kell.”

A Pancsova Barátai Egyesület önkéntesei húsz éve odaadóan dolgoznak azon, hogy Pancsovának egy nemzetközi rendezvényt biztosítsanak.

Zorana Vladu, az egyesület elnöke örömét fejezte ki, hogy idén is sikerült szép számban idevonzani a résztvevőket.

„Idén a barátság és az együttműködés erejét ünnepeljük az emberek között, a polgártársaink, a karneváli csoportok, önkéntesek és mindazok között, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a karnevál húsz éven át fennmaradjon.”

A Pancsovai Nemzetközi Karnevált idén is számos rendezvény kísérte több helyszínen a városban. A karneváli eseményt a kubai Cubalcanica és a Van Gogh együttes koncertje zárta.

Nemzetközi Karnevál
Pancsova
Pancsova Barátai Egyesület
Európai Karneváli Városok Szövetsége

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.