Ugrás a tartalomra

Időszerű témát boncolgat az Emily

2024.04.02
20:59
2024.04.03
16:34
Forrás
Pannon RTV
Az Emily című darabot mutatta be a Palicsi Színjátszó Grund felnőtt csapata. Az előadás olyan bonyolult magánéleti és társadalmi viszonyok dinamikájára hívja fel a figyelmet, amelyek az életünket alakítják.

A Palicsi Színjátszó Grund vezetői idén szétszedték a generációkat, és a legrégebbi színjátszókból, akik ma 18-19 évesek, lett egy felnőtt csapatuk.

Mezei Zoltán rendező számukra keresett egy felnőttekről és felnőtteknek szóló darabot. Így született meg ez a filmadaptáció, amely arról szól, hogy a trendi világ nyomása alatt hogyan hullik darabokra egy gyönyörűnek induló párkapcsolat.

„Nő, férfi, férfi kontra nő, nő kontra férfi. Hogyan viseljük mi férfiak, hogy a nőink sikeresek? Hogyan tudunk erre reagálni, vagy nem reagálni, örülünk neki, vagy támadásnak éljük meg?”

Az előadás végig ezeket a kérdéseket boncolgatja.

Bajári Roland, diákszínjátszó: „A darab egy kicsit nehezebb volt, nehézkesebb volt eljátszani, mert magunkba kellett nézni, hogy ezeket az érzelmeket kihozzuk.”

Mezei Sára Csenge tíz éve tagja a Palicsi Színjátszó Grundnak, már tapasztalt színjátszó, mégis volt mit megugrania.

„Mivel nem nagyon csináltunk még ilyen felnőtt előadást, ezért a rendező is mondta, hogy itt most smárolni kéne, ha bevállaljátok, és ez egy áttörés volt, hogy akkor most ezt színpadon is.”

A tizenhat éven felülieknek szóló előadás tükröt tart elénk a szerelemről, a férfi-nő kapcsolatokról, a hatalmi harcokról, egyszóval az életről. A következő előadásokra jegyeket igényelni a Palicsi Színjátszó Grund közösségi oldalán lehet.

Emily
Palics
Palicsi Színjátszó Grund

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.