Ugrás a tartalomra

Időszerű témát boncolgat az Emily

2024.04.02
20:59
2024.04.03
16:34
Forrás
Pannon RTV
Az Emily című darabot mutatta be a Palicsi Színjátszó Grund felnőtt csapata. Az előadás olyan bonyolult magánéleti és társadalmi viszonyok dinamikájára hívja fel a figyelmet, amelyek az életünket alakítják.

A Palicsi Színjátszó Grund vezetői idén szétszedték a generációkat, és a legrégebbi színjátszókból, akik ma 18-19 évesek, lett egy felnőtt csapatuk.

Mezei Zoltán rendező számukra keresett egy felnőttekről és felnőtteknek szóló darabot. Így született meg ez a filmadaptáció, amely arról szól, hogy a trendi világ nyomása alatt hogyan hullik darabokra egy gyönyörűnek induló párkapcsolat.

„Nő, férfi, férfi kontra nő, nő kontra férfi. Hogyan viseljük mi férfiak, hogy a nőink sikeresek? Hogyan tudunk erre reagálni, vagy nem reagálni, örülünk neki, vagy támadásnak éljük meg?”

Az előadás végig ezeket a kérdéseket boncolgatja.

Bajári Roland, diákszínjátszó: „A darab egy kicsit nehezebb volt, nehézkesebb volt eljátszani, mert magunkba kellett nézni, hogy ezeket az érzelmeket kihozzuk.”

Mezei Sára Csenge tíz éve tagja a Palicsi Színjátszó Grundnak, már tapasztalt színjátszó, mégis volt mit megugrania.

„Mivel nem nagyon csináltunk még ilyen felnőtt előadást, ezért a rendező is mondta, hogy itt most smárolni kéne, ha bevállaljátok, és ez egy áttörés volt, hogy akkor most ezt színpadon is.”

A tizenhat éven felülieknek szóló előadás tükröt tart elénk a szerelemről, a férfi-nő kapcsolatokról, a hatalmi harcokról, egyszóval az életről. A következő előadásokra jegyeket igényelni a Palicsi Színjátszó Grund közösségi oldalán lehet.

Emily
Palics
Palicsi Színjátszó Grund

Most

09:36

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta Magyarország Védelmi Tanácsát a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.