Ugrás a tartalomra

Impressziók II. – kiállítás Zentán

2018.02.02
13:10
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Impressziók II. címmel nyílt meg csütörtökön este a zentai Alkotóházban Mezei Erzsébet zentai grafikusművész és Suzan Ugurlucam antalyai festő, művészettörténész második közös kiállítása.

A tárlatot a különböző kultúrák és az egymástól eltérő művészi világlátások közötti hídépítés jegyében hívott életre a két alkotó. Mezei Erzsébet és Suzan Ugurlucam barátsága többéves múltra tekint vissza. Első közös kiállításukat négy évvel ezelőtt hívták életre. Ennek folytatásaként született meg a mostani, Impressziók II. című tárlat.

Mezei Erzsébet, grafikusművész, Zenta: „Azért is adtuk ezt a címet, mert a közös benyomásainkat szerettük volna valamiféleképpen egy közös kiállítás keretein belül összehozni, és mivel annyira különböznek a stílusok, ahogy dolgozunk, így erősítik egymást, tehát az ellentétek mindig kihangsúlyozzák egymást, és ezen a kiállításon is, meg az elsőn is ez volt látható.”

Suzan Ugurlucam számára rendkívül ösztönző a zentai környezet, ezért is tér vissza időről időre a Tisza-parti településre. Suzan Ugurlucam, festő, művészettörténész, Antalya, Törökország: „Szeretem ennek a térségnek a különleges hagyományait, a kultúráját, az itt élő emberek mentalitását, szeretem azt, ahogyan főznek, szeretem a magabiztosságukat. Minden, ami szép itt Zentán, az a szívemben él, ugyanis Mezei Erzsébet és jómagam a kultúrán, a művészeten keresztül váltunk közeli barátokká, most pedig már olyanok vagyunk, mintha testvérek lennénk.”

A megnyitón Mezei Erzsébet antalyai látogatásain készített fényképekből is bemutatott egy válogatást. Az eseményen a két kiállító egy-egy alkotását, valamint egy antalyai dísztárgyat is kisorsoltak.

kiállítás
festészet
Zenta
Mezei Erzsébet
Suzan Ugurlucam

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.