Ugrás a tartalomra

Indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata

2023.06.08
17:50
2023.06.08
18:00
Forrás
Pannon RTV
A város egyik legfontosabb kulturális attrakciója a nyár folyamán koncertekkel, operettekkel, musicalekkel és lovas színházi előadásokkal várja a nézőket.

Szombaton indul a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház előadás-sorozata. A mórahalmi színház vidéki teátrumként olyan embereknek is lehetőséget kínál a minőségi kulturális kikapcsolódásra, akiknek egyébként nem lenne lehetősége Budapestre vagy akár Szegedre utazni – hangsúlyozta Nógrádi Zoltán polgármester.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 9. évada június 10-én, szombaton az „Egy Új Élmény” című évadnyitó gálával indul. A nagyszabású, látványelemekkel tarkított produkcióban fellépnek a Nemzeti Lovas Színház művészei és vendégeik élő zenekari kísérettel. Mivel kiemelten fontos Mórahalom számára a határ menti kapcsolatok ápolása, így most először ajándékként Nemzetközi Táncgálát rendeznek, amelyre Horvátországból, Szerbiából és Mórahalomról érkeznek táncosok.

Július közepén teljes átszerelés kezdődik, a Futó-Dobó Lovasközpont fedett lovardája közel két hónapra lovas színházzá alakul, ahol az elmúlt években tapasztalt növekvő népszerűségre való tekintettel 12 lovas színházi produkciót mutat be a Nemzeti Lovas Színház társulata.

Mórahalom
színház

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.