Ugrás a tartalomra

Iso Planić: Biztonságos lépés 2 - Útikalauz a hegycsúcsok között

2024.02.28
19:33
2024.02.28
20:10
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Városi Múzeumban bemutatták Iso Planić Biztonságos lépés 2 című könyvét. Ez a második, bővített kiadása a természetben való biztonságos tartózkodásról szóló kézikönyvnek.

A kiadvány rendkívül hasznos a hegymászás és a hegyvidéki tevékenységek szerelmesei számára. A könyv kiadója a Szerbiai Hegymászó Szövetség. A kézikönyvet Straka Andrea, a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub elnöke és Kubicskovity Ákos szabadkai sporttörténész méltatta. A könyvbemutatóra a Szabadka, a 2024-es év európai sportvárosa esztendejében került sor.

Iso Planić egyébként ismert szabadkai hegymászó, földrajztanár, a Szabadkai Politechnikai Iskola igazgatója, aki már egyetemi tanulmányai alatt elkezdett hegymászással foglalkozni. 2018 óta a Szerbiai Hegymászó Szövetség elnöke. Eddig öt olyan hegycsúcsot mászott meg, melyek magassága meghaladja a 8000 métert. Számos elismerés mellett korábban megkapta Szabadka Város Pro Urbe díját is.

Iso Planić, a Biztonságos lépés 2 című könyv szerzője: „Ez a kézikönyv olyan sportszakembereknek készült, akik edzők szeretnének lenni, vagy idegenvezetők, oktatók a hegymászó sportban. Tehát azoknak szól, akik hegymászó sportedzőkké akarnak válni. Természetesen mindazok is olvashatják, akik meg akarják ismerni a szokásos eljárásokat a hegyekben való tájékozódással kapcsolatban. A kézikönyv az eljárások rendszerének javítását is szolgálja, hogy az emberek biztonságosan tudjanak hegyet mászni.”

Iso Planić
Biztonságos lépés 2
Szabadkai Városi Múzeum
kézikönyv
könyvbemutató
természet
Hegymászás
Szerbiai Hegymászó Szövetség
Straka Andrea
Spartacus Hegymászó Klub
Szabadka
Kubicskovity Ákos
Pro Urbe díj

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.