Ugrás a tartalomra

Iso Planić: Biztonságos lépés 2 - Útikalauz a hegycsúcsok között

2024.02.28
19:33
2024.02.28
20:10
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Városi Múzeumban bemutatták Iso Planić Biztonságos lépés 2 című könyvét. Ez a második, bővített kiadása a természetben való biztonságos tartózkodásról szóló kézikönyvnek.

A kiadvány rendkívül hasznos a hegymászás és a hegyvidéki tevékenységek szerelmesei számára. A könyv kiadója a Szerbiai Hegymászó Szövetség. A kézikönyvet Straka Andrea, a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub elnöke és Kubicskovity Ákos szabadkai sporttörténész méltatta. A könyvbemutatóra a Szabadka, a 2024-es év európai sportvárosa esztendejében került sor.

Iso Planić egyébként ismert szabadkai hegymászó, földrajztanár, a Szabadkai Politechnikai Iskola igazgatója, aki már egyetemi tanulmányai alatt elkezdett hegymászással foglalkozni. 2018 óta a Szerbiai Hegymászó Szövetség elnöke. Eddig öt olyan hegycsúcsot mászott meg, melyek magassága meghaladja a 8000 métert. Számos elismerés mellett korábban megkapta Szabadka Város Pro Urbe díját is.

Iso Planić, a Biztonságos lépés 2 című könyv szerzője: „Ez a kézikönyv olyan sportszakembereknek készült, akik edzők szeretnének lenni, vagy idegenvezetők, oktatók a hegymászó sportban. Tehát azoknak szól, akik hegymászó sportedzőkké akarnak válni. Természetesen mindazok is olvashatják, akik meg akarják ismerni a szokásos eljárásokat a hegyekben való tájékozódással kapcsolatban. A kézikönyv az eljárások rendszerének javítását is szolgálja, hogy az emberek biztonságosan tudjanak hegyet mászni.”

Iso Planić
Biztonságos lépés 2
Szabadkai Városi Múzeum
kézikönyv
könyvbemutató
természet
Hegymászás
Szerbiai Hegymászó Szövetség
Straka Andrea
Spartacus Hegymászó Klub
Szabadka
Kubicskovity Ákos
Pro Urbe díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.