Ugrás a tartalomra

Javában járja a vajdasági falvakat a Tanyaszínház

2023.08.08
12:06
2023.08.08
16:07
Forrás
Pannon RTV
Legutóbb Bogarason mutatták be előadásukat, ma este 9 órától pedig Oromon játszanak. Stábunkkal annak jártunk utána, hogyan indul a színészek napja, és mi történik a két előadás között.

Reggel 9 órakor ébredeznek a Tanyaszínház társulatának színészei Bogarason, itt játszották ugyanis előző este Útkeresők című előadásukat. Kávéznak, felöltöznek, és már bele is kezdenek a pakolásba, ugyanis hamarosan indulniuk kell következő állomásukra.

Dedovity Tomity Lea: „Az elejében nehezebb volt, de most már élvezem is, hogy reggel egy idegen helyen ébredünk fel, ezután pedig egy másik idegen faluba megyünk, és ott is idegen helyen alszunk el. De ez egy idő után nagyon érdekes, hogy különböző közegekbe kerülünk bele, ahol nagyon rendes emberek vannak, nagyon szép a fogadtatás, mindenkinek van saját története a Tanyaszínházzal, a faluval, a térrel kapcsolatban, és ez szerintem nagyon gyönyörű."

A csapat másfél hónapja szinte együtt él. A próbafolyamat júniusban kezdődött Kavillón, a fiatalok pedig azóta szinte minden napjukat együtt töltik.

Kőműves Csaba: „Ebben a legjobb az, hogy az idősebbek átadják a tudást, pontosabban, hogy a fiatalabbak lesik el a tudást az idősebbektől. Emlékszem, két éve volt egy olyan szituáció, hogy összesen négy olyan ember volt a 16-ból, akik már voltak korábban is tanyán, és ott ez kifejezetten érződött, hogy ki az aki tudja, hogy mit bír el ez a színpad, és ki az, aki eddig egy 5x5-ös teremben színészkedett leginkább."

A társulat évről-évre változik, frissül. Idén 14 színiakadémiás, és leendő hallgató szórakoztatja estéről estére a vajdasági közönséget.

Dudás Dániel: „A közönség mindig teljesen más. Ezt mi érezzük is nagyon, mindenhol más poénokra reagálnak, másképp él a közönség előadás alatt és abban teljesen más a kőszínházakhoz képest, hogy nagyon közeliek a reakciók. Ezt akár később szemtől szembe is megkapjuk, előadás után mondanak dolgokat, és sokkal jobban érződik az is, hogy a közönség mennyire kedveli az előadást vagy mennyire megy haza jó élménnyel."

A Tanyaszínház csapata Bogaras után Oromon folytatja útján, ezután pedig Adorjánon mutatja be Útkeresők című előadását. A turné augusztus 18-án, Brazíliában ér véget.

Tanyaszínház
Bogaras
Orom
színész
turné

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.