Ugrás a tartalomra

Jazzik, tizedszer, Szabadkán

2019.10.25
08:12
2020.01.31
18:04
Forrás
Pannon RTV
Még pénteken is érdemes a fesztivál programjaira elmenni. Híres zenészeket hívtak meg.

Tizedik alkalommal szervezték meg a Jazzik fesztivált Szabadkán. Az eddigiekhez híven idén is kísérőprogramok, mesterkurzusok és örömzenélés is színesíti a kínálatot. A Szabadkai Zeneiskola fiatal tehetségei mellett pedig számos neves előadó is fellép a fesztiválon.

A Jazzik fesztivál évek óta együttműködik a Szabadkai Zeneiskolával. A jazzszakos diákok pedig idén is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra. Molnár Alíz szerint fantasztikus, hogy a műfaj nagyjai előtt léphetnek a színpadra.

Molnár Alíz, tanuló, Szabadkai Zeneiskola, Szabadka: „Tavalyelőtt volt az első Jazzikem, és most idén újra eljöhettem ide. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felléphetek ugyanis egy nagyon jó zenekarral az iskola zenekarával lépük fel.”

A szabadkai Sax Clubban megálmodott jazz-fesztivál minden évben sok embert vonzz - mondta el Bunford Gábor. A fesztivál művészeti vezetője hozzátette, a programok minden évben telt házasak: „Szabadkának igenis van jazz közönsége, és mindig is volt. Ezt még 10-15 évvel ezelőtt, amikor a Saxban játszottunk, akkor is éreztük. Mindig volt rá kereslet. Az idén is szerintem nagyon jó lesz.”

Az est folyamán többek között fellépett Bojana Stamenov, valamint az újvidéki Big Band is. Péntek este pedig az amerikai Chanda Rule és nemzetközi kvintettje lép színpadra, de fellép még a legendás jazz zongorista Kirk Lightsey is.

Jazzik
Jazz
Bunford Gábor
Szabadka

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.