Ugrás a tartalomra

Jelentős tartományi támogatásban részesül az újvidéki Szerb Nemzeti Színház

2018.09.17
19:55
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Megduplázza az újvidéki Szerb Nemzeti Színház programjaira szánt támogatását jövőre a tartományi kormány - mondta Igor Mirović. A tartományi kormány elnöke ma a színház vezetőségével tárgyalt.

A felek a megbeszélésen megállapodtak a színpadi technika felújítása és a hangszervásárlás támogatásáról, emellett a Szerb Nemzeti Színház előtti lépcsőket és a belépőt is felújítják.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „A tartományi kormány 2019 januárjától kétszer több eszközt szán majd a Szerb Nemzeti Színház programjainak támogatására, hiszen a színház évekre visszamenően lesújtóan kevés anyagi támogatásban részesült, sokkal kevesebbet kapott, mint más hasonló intézmények Szerbiában, összesen 25 millió dinárt, ebből csupán 15 milliót a programokra.”

Az újvidéki Szerb Nemzeti Színház igazgatója megköszönte az ígért támogatást, és megígérte, igazolni fogják a bizalmat. Zoran Đerić, igazgató, Szerb Nemzeti Színház, Újvidék: „Amint hallottuk, segíteni fognak, hogy a Szerb Nemzeti Színház visszakapja régi fényét, kezdve a lépcsőzet javításától, és minden más tekintetben is, ami csak szükséges a színház normális működéséhez, tehát színpadi elemek, fény, hangtechnika, maga az épület, klíma... Hiszen ez a tér megérdemli, hogy több tartalomnak és nagyobb közönségnek adjon helyet.”

A tervek szerint tehát jövőre 50 millió dinárt kap programtevékenységeinek támogatására az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, melynek jelenleg valamivel több mint félezer alkalmazottja van.

Újvidék
Szerb Nemzeti Színház
Igor Mirović

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.