Ugrás a tartalomra

Karácsonyváró ünnepi műsort tartottak Temerinben

2017.12.24
10:18
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
Tegnap este tartotta meg hagyományos karácsonyváró ünnepi műsorát a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület.

A „Karácsonykor éjféltájban” című műsorban az egyesület tagjai a 2017-es évi tevékenységüket mutatták be. A helyiek már izgatottan várták a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület ünnepi műsorát.

Lackó Mária, Temerin: „Szeretem nézni és mindig jövök. Akármi is van, mindig jövünk.”

Sarok Irén, Temerin: „Idősek vagyunk, de eljövünk. Míg fiatalok voltunk, akkor is jöttünk az előadásra.”

Dević István, Temerin: „Minden évben el szoktunk jönni erre az eseményre, de most van egy különleges ok ami miatt még erősebben vágytunk arra, hogy eljöjjünk, mivel fellép az unokánk.”

A rendezvény nem okozott csalódást. A közönség amellett, hogy betlehemezést is láthatott, karácsonyi dalokat és néptáncokat is élvezhetett. A műsorban az egyesület vonós- és citerazenekarai, drámai szakcsoportja, férfi- és a leánykórusai, valamint az óvodás-, iskolás-, és ifjúsági néptánccsoportjai is felléptek. Utcai Angéla, Temerin: „Egy éve táncolok. Szeretem a táncot, mert sok fajta lépést megtanulunk és sok barátot tudok szerezni.”

Az egyesület az ünneplés mellett a műsor által némi ízelítőt szeretett volna adni az egész évben folyó aktív munkából. Szabó Gabriella, a Dalárda férfikórus vezetője, Szirmai Károly MME, Temerin: „Ilyenkor mindig az derül ki, hogy talán még mindig nem vagyunk azért olyan nagyon kevesen. Egyébként érezzük, hogy nagyon fogyatkozunk.”

A temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesületnek jelenleg mintegy 200 aktív tagja van, ennek közel a felét a gyerekek teszik ki. Az idősebb tagok, mint mondják, mindent megtesznek annak érdekében, hogy az egyesületet életben tartsák, a sikerekre pedig rendkívül büszkék. Lukács Imre, szervező: „Hetente kétszer is bejön 80-85 gyerek és zsibong a próbákon, örömmel énekel magyar népdalokat, néptáncot táncol, a Dalárda hetente egyszer összejár a próbára, valamint az asszonykórus, a citerazenekar is és a kis énekes lányok is bejönnek külön csak azért, hogy ne csak a tánc közben énekeljenek, szerintem az ember ettől szebbet nem is kívánhat.”

A rendezvényen a Fokos zenekar, valamint az adai Csillagvirág Táncegyüttes is vendégszerepelt. Az ünnepi műsort hajnalig tartó táncház követte a helyi színházteremben.

karácsony
Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület
Temerin

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.