Ugrás a tartalomra

Kétéves kényszerszünet után újra Töknap Muzslyán

2023.11.12
08:08
2023.11.12
17:13
Forrás
Pannon RTV
Több mint harminc általános iskolás gyerek érkezett szüleivel a muzslyai Magyar Házban megrendezett hatodik Töknapra.

A gyerekek tökből különféle figurákat faragtak, a legjobb munkákat pedig díjazták. A rendezvény szervezői, a Vajdasági Magyar Szövetség Női Fórumának a tagjai tökből készült kalácsokkal, egyéb finomságokkal és ajándékokkal kedveskedtek a részvevőknek. Az esemény egyben közösségi találkozó is volt, amelyet emlékezetesebbé tett a fényképezkedésre kialakított dekorációs sarok. A Töknapot a járványhelyzet miatti kétéves kényszerszünet után tartották meg.

Vidrács Krisztina, a VMSZ muzslyai szervezetének elnöke: „Ilyen őszi, esős időben egy picit szeretnénk színesebbé tenni a muzslyai gyermekek mindennapjait, hétvégéjét, és ezért szerveztük meg idén is újra a Töknapot. Hiszen, mindig nagyon szép volt a visszajelzés: a gyerekek mindig nagyon élvezik a tökfaragást, és az ehhez kapcsolódó kreatív kézműves foglalkozásokat. Úgy gondoltuk, hogy természetes, hogy ezt újra beindítsuk, és újra folytatjuk ezt a hagyományt. Alsóstól felsős diákokat vártunk, akik vagy saját maguk otthonról, hiszen az ősz egyik jelképe a tök, ami mindenkinek a kertjében egy faluban található is, vagy ők hozzák el otthonról, vagy pedig mi biztosítjuk a számukra.”

töknap
Muzslya
Magyar Ház
Női Fórum
Vidrács Krisztina

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.