Ugrás a tartalomra

Kezdetét vette a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2021.10.16
09:24
2021.10.16
17:00
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött Szajánban az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és díjazza. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján idén tíz társulat mutatkozik be.

A huszonötödik találkozó megnyitója fotókiállítással és a kupuszinai Sturcz József színjátszó csoportjának előadásával kezdődött.

Fotókiállítással indult útjára Szajánban a jubiláris 25. Vajdasági Magyar Amatőr Színházak Találkozója. A tárlat az elmúlt huszonnégy évet foglalja össze, és a találkozók előadásaiba enged betekintést.

Virág Kiss Anita, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa: „Hihetetlen ez a kiállítás számomra, azt látom rajta, hogy mennyire gazdag a vajdasági magyar amatőr színjátszás egyrészt, másrészt pedig, hogy mennyire mozog a közösségi szellem ezekben a társulatokban.”

A találkozó verseny jellegű, a társulatokat háromtagú zsűri, Ágoston Pribilla Valéria, Balázs Áron és Brestyánszki Boros Rozi méltatja.

Balázs Áron színész először vesz részt zsűritagként a fesztiválon: „Izgatott vagyok. Ha visszagondolok, én is valahol amatőrködtem, és tudom, hogy minden megmérettetés nagy kihívás. Mert az egy dolog, hogy otthon a településen elkészül az előadás és bemutatják, eljátsszák az otthoniaknak, de az, hogy van egy ilyen szemle, ahol mindenki megmutathatja magát, ez nagyon pozitív dolog.”

Az idei találkozót Dudás Károly a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnöke nyitotta meg. A verseny pedig a kupuszinai Sturcz József színjátszó csoportjának operettjével kezdődött.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Szaján
színház
Ady Endre Művelődési Egyesület

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.