Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kezdetét vette a Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója

2021.10.16
09:24
2021.10.16
17:00
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött Szajánban az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és díjazza. A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozóján idén tíz társulat mutatkozik be.

A huszonötödik találkozó megnyitója fotókiállítással és a kupuszinai Sturcz József színjátszó csoportjának előadásával kezdődött.

Fotókiállítással indult útjára Szajánban a jubiláris 25. Vajdasági Magyar Amatőr Színházak Találkozója. A tárlat az elmúlt huszonnégy évet foglalja össze, és a találkozók előadásaiba enged betekintést.

Virág Kiss Anita, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa: „Hihetetlen ez a kiállítás számomra, azt látom rajta, hogy mennyire gazdag a vajdasági magyar amatőr színjátszás egyrészt, másrészt pedig, hogy mennyire mozog a közösségi szellem ezekben a társulatokban.”

Pannon RTV

A találkozó verseny jellegű, a társulatokat háromtagú zsűri, Ágoston Pribilla Valéria, Balázs Áron és Brestyánszki Boros Rozi méltatja.

Balázs Áron színész először vesz részt zsűritagként a fesztiválon: „Izgatott vagyok. Ha visszagondolok, én is valahol amatőrködtem, és tudom, hogy minden megmérettetés nagy kihívás. Mert az egy dolog, hogy otthon a településen elkészül az előadás és bemutatják, eljátsszák az otthoniaknak, de az, hogy van egy ilyen szemle, ahol mindenki megmutathatja magát, ez nagyon pozitív dolog.”

Pannon RTV

Az idei találkozót Dudás Károly a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnöke nyitotta meg. A verseny pedig a kupuszinai Sturcz József színjátszó csoportjának operettjével kezdődött.

Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója
Szaján
színház
Ady Endre Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.