Ugrás a tartalomra

Kezdődik az Interetno

2021.08.21
21:29
2021.08.22
06:41
Forrás
Pannon RTV
A fellépő tánccsoportok és együttesek mellett könyvbemutatóval és kiállításmegnyitóval is készülnek a szervezők.

Augusztus 22-én kezdődik a 20. Interetno fesztivál, amely idén is színes programsorozattal várja az érdeklődőket - jelentették be a szervezők. Tavaly a járvány miatt rendhagyó formában szervezték meg a közkedvelt szabadkai fesztivált, idén azonban másképp készülnek. A fesztivál augusztus 22-én, vasárnap indul. Az összművészeti vásár már déltől látogatható lesz a nyitónapon. Este 19 órakor pedig a fesztivál fellépőinek ünnepélyes felvonulása kezdődik. Rumenyákovity Szilvia, szervező: „Műsorainkon régiónk népének kultúráját mutatjuk be, színes programok, színvonalas fellépők közepette. Természetesen a régi városháza előtti téren, Etnopolisban.”

A fesztivál híres a kísérő rendezvényeiről is, mint amilyen a kirakodóvásár, a gasztro-tér és a bor utca, valamint az Aranykapu játszóház, amely idén a 15. születésnapját ünnepli. Ezek idén is színesítik a fesztivál programját. Polyákovity Izabella, szervező: „Ennek jegyében nagyon gazdag programmal várjuk a legkisebbeket és a családokat. Kora délután megkezdődnek a gyermekfoglalkozások és a gyermekkoncertek, lesznek zenés-táncos előadások, gyermekszínházi programok, gólyalábasok, kerekítő, ringató és még sok más.”

Idén nemcsak a fesztivál jubilál. A Népkör Magyar Művelődési Központ 150. évadának ünnepélyes megnyitója a fesztivál záróestjén történik majd. Bodrogi Béla, főtitkár, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „Mindannyiunk közös fáradozásának köszönhetően lesz 20. Interetno fesztivál is és lesz ezután is Interetno fesztivál, de a huszadikat méltóképpen meg fogjuk ünnepelni.”

A 20. Interetno fesztivál teljes programja megtekinthető a fesztivál honlapján, és a rendezvény Facebook-oldalán is.

Interetno
Bodrogi Béla
Rumenyákovity Szilvia
Polyákovity Izabella
fesztivál

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.