Ugrás a tartalomra

Kihirdették a Podolszki József publicisztikai pályázat eredményeit

2022.03.17
11:32
2022.03.17
16:21
Forrás
Pannon RTV
A Pannon Rádió főszerkesztője, Soós Georgina Az új lány című írásával második lett.

Az első helyet Fehér Miklós újságíró Talajvesztettség és tehetetlenség a koronavírus-járvány árnyékában című írása kapta. A Magyar Szó munkatársa, Kállai Göblös Nikoletta A strucc című írása pedig a harmadik díjat érdemelte ki.

Az ünnepélyes díjátadás a XXV. Podolszki József Irodalmi Emléknapon lesz Bácsfeketehegyen szombaton 16 órakor, a Kozma Lajos Fiókkönyvtárban.

Soós Georgina, díjazott, a Pannon Rádió főszerkesztője: „Az új lány című jegyzetem arról szól, hogy a harmincas, negyvenes korosztály hogyan látja a mai huszonéveseket. Szerintem egy óriási különbség van ez a két generáció között. Teljesen más élettapasztalat van közöttük, másként látják a jövőjüket is. Mi, idősebbek, harmincasok, negyvenesek hajlamosak vagyunk ezt a fiatalabb korosztályt túlságosan törtetőnek, már-már beképzeltnek tartani, holott ennek a korosztálynak is megvannak a maga értékei. Ha azt szeretnénk, hogy ezek a fiatalok itt maradjanak és legyen jövőnk, ahhoz az kell, hogy ezt az új generációt elfogadjuk.”

Podolszki József publicisztikai pályázat
irodalom
eredményhirdetés
Soós Georgina

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.
08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű