Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kiosztották a 27. Palicsi Filmfesztivál díjait

2020-09-19
07:50
2020-09-19
15:54
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyó módon kezdődött és úgy is ért véget a 27. Palicsi Filmfesztivál.

A legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat a svéd-norvég Remény című alkotás, a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot pedig Agnieszka Holland kapta, a Sarlatán című produkcióért. A nemzetközi FIPRESCI-különdíjat az Izzadság című svéd, lengyel alkotásnak ítélték oda az európai kritikusok. A Párhuzamok és ütközések elnevezésű tíz darabból álló filmválogatás győztese pedig egy lengyel munka, az Ölj, majd hagyd el a várost című film lett.

Nenad Dukić, a versenyprogram válogatója elégedett a zsűri döntésével, amely több szekcióban is értékelt, a filmeket online nézték és így is konzultáltak egymással.
"Idén a pandémia miatt különös helyzet állt elő, kevesebb filmet neveztek be, elmaradtak kulcsfontosságú fesztiválok, úgyhogy egyszerűen beszűkült a filmválogatás lehetősége. A filmfesztiválon bemutatott filmek azonban reprezentatív módon mintázzák mindazt, ami az elmúlt évben az európai filmgyártásban történt."

A járványügyi helyzet miatt komoly kihívást jelentett a közönség számára is elérhetővé tenni a fesztivált. A kísérő-és fő programok is mérsékelt látogatottsággal futottak, Ilija Tatić, produkciós vezető pedig a fesztivál minden szegmensével, a beérkezett filmek színvonalával, a szervezéssel, a média részvételével és a látogatottsággal is elégedett volt.

Ilija Tatić, produkciós vezető: "Attól függetlenül, hogy a fesztiválnak át kellett alakulnia, és meg kellett felelnie a mostani körülményeknek, a program gazdag volt, több, mint százharminc filmmel, kiállításokkal, műhelymunkákkal, vitatribünökkel, vagyis mindazzal, ami mindig is része volt a fesztiválunknak. Elégedett vagyok, amiért ilyen speciális körülmények között is teljes egészében megőriztük programjainkat."

A mustrán a verseny-, és a kísérő programban idén összesen több, mint száz film szerepelt.

Palicsi Fesztivál
dijátadó
Arany Torony-díj
film

Most

22:04, Frissítve: 22:09

Trump és Biden televíziós csatái

Dübörög az elnökválasztási kampány az Egyesült Államokban. Donald Trump republikánus párti jelölt, a jelenlegi elnök és Joe Biden, a demokraták jelöltje szállt ringbe a Fehér Házért.

Népszerű