Ugrás a tartalomra

KMV-döntő Óbecsén (videó)

2016.04.22
14:32
Két nap alatt csaknem 80 előadó és szerző lép fel az óbecsei Városi Színházban, hogy kiderüljön: a vajdasági magyar középiskolások közül ki a legtehetségesebb előadóművész és a legjobb önálló írásmű szerzője
Két nap alatt csaknem 80 előadó és szerző lép fel az óbecsei Városi Színházban, hogy kiderüljön: a vajdasági magyar középiskolások közül ki a legtehetségesebb előadóművész és a legjobb önálló írásmű szerzője. A varázsló kertje nevű formáció muzsikájával vette kezdetét az idei Középiskolások Művészeti Vetélkedője Óbecsén. Pénteken a vers-, a prózamondók, a drámai monológok előadói és a népmesemondók, valamint a megzenésített versek előadói versenyeztek. A csókai Dupák Fanni a szín- és filmművészeti vetélkedőről már elhozott egy különdíjat. "Én idén másodszor vagyok itt, tavaly is, idén is verssel készültem, Juhász Aranka magyartanárnő készített fel engem. Én azért szeretek ide jönni, mert nagyon hangulatos verseny, és a kedvenceim közé tartozik."



A szünetben megnyílt a képzőművészeti tárlat is. Szombaton a novellák, a versek, a publicisztikai írások és a humoreszkek szerzői állnak a zsűri színe elé, valamint idén debütál egy új műfaj, a slam poetry is. Szilágyi Miklós, a KMV szervezőbizottságának elnöke: "Azt gondolom, hogy ez egy jó indulása lesz ez ennek a műfajnak, azt gondolom, hogy egy olyan modern műfajról van szó, amely mindenféleképpen nagyon népszerű lesz a fiatalok között, már a hallgatóságnak is, úgyhogy reménykedem abban, hogy ez majd csak erősödni fog és még többen fognak jelentkezni." A gálaműsor vasárnap fél kilenckor kezdődik az óbecsei Városi Színházban, ezen a beszédművészeti és az irodalmi vetélkedő legjobbjai mellett a megzenésített versek és a népművészeti vetélkedő első helyezettjei is fellépnek.

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.