Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Könyveket kaptak törökkanizsai iskolák és a könyvtár

2021.06.17
11:36
2021.06.17
11:45
Forrás
Pannon RTV
Értékes könyvadományt kaptak a Törökkanizsa községbeli oktatási intézmények, valamint a helyi könyvtár, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából, a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A törökkanizsai oktatási intézményeket egyébként az MNT az elmúlt időszakban több alkalommal is támogatta.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jelentős könyvadomány érkezett a törökkanizsai Branislav Nušić Népkönyvtárba, a 2021 a nemzeti újrakezdés éve jegyében, a magyar kormány támogatásával.

Romhányi Gabriella, igazgató, Branislav Nušić Népkönyvtár, Törökkanizsa: „A Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően most történelmi könyvek kerültek a törökkanizsai könyvtárba, abban reménykedünk, hogy ez még bővíti olvasóink körét és segíti identitásuk megtartását, gyakorlását.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A könyveket Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke kézbesítette az intézmények igazgatóinak. A könyvtár mellett a helyi gimnázium és szakiskola, valamint az általános iskola és annak kihelyezett tagozatai is részesültek könyvadományban.

Jerasz Anikó, elnök, Végrehajtó Bizottság, MNT: „Véleményünk szerint most, amikor már magunk mögött tudhatjuk a digitális oktatást, sokkal nagyobb hangsúlyt és teret kapnak a könyvtárak, mind a városi könyvtár, mind pedig az oktatási intézmények könyvtárai is, hiszen ez egy nagyon jó tér a közösség építésére, a közösség összehozására, baráti kapcsolatok elmélyítésére, de ugyanakkor a diákoknak lehetőségük van a tudásukat is elmélyíteni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A helyi Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola könyvtára is új könyvekkel bővült, emellett nemrégiben a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően egy pingpong asztalt is kapott az intézmény.

Fekete Angéla, igazgató, Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola, Törökkanizsa: „Sajnos a Covid-járvány miatt a sport kissé egész tanévben háttérbe szorult, de mindenféleképpen igyekszünk majd hasznát venni szabadidős tevékenységeink során. Nem csak a tanulóink, de bizony a kollégák is érdekeltek ez ügyben.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Törökkanizsa községben emellett a helyi Jovan Jovanović Általános Iskolában fehér táblákat, az Alapfokú Zeneiskolában pedig számítógépeket tudtak vásárolni az MNT támogatásának köszönhetően.

Magyar Nemzeti Tanács
Nemzetpolitikai Államtitkárság
Törökkanizsa
Branislav Nušić Népkönyvtár
Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola
könyv
könyvadomány
Jerasz Anikó
Romhányi Gabriella
Fekete Angéla

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű